Casper Ruud kan nok en gang skrive norsk idrettshistorie. Han vekker oppsikt over hele verden med sitt spill om dagen.
Casper Ruud kan nok en gang skrive norsk idrettshistorie. Han vekker oppsikt over hele verden med sitt spill om dagen.

Dette er norsk idrettshistorie

Hvis Casper Ruud kommer seg til finalen i US Open og vinner, blir han ranket som nr.1 i VERDEN

Publisert Sist oppdatert

Selv svenske aviser har begynt å skrive om Casper Ruud. Kommer han seg til finalen i US Open er det en av de største idrettsprestasjonene i norsk idrett noensinne. Og dersom han vinner, blir han ranket som nummer 1 i verden. Casper Ruud (23) har alle muligheter til å spille seg til finalen i US Open når han torsdag møter Karen Khatsjanov (26) fra Russland i fredagens semifinale.

Khatsjanov overrasket og slo Nick Kyrgios 3-2 i sett etter 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3-7), 6-4 i kvartfinalen i Grand Slam-turneringen i New York natt til onsdag norsk tid. Kampen varte i 3.39 timer og var ikke ferdig før rett før kl. 01 i New York natt til onsdag norsk tid.

Da var klokka blitt 06.59 i Norge.

Vi satt hele tiden med den lille følelsen av at i denne kampen var Khatsjanov bestemann.

Etterpå var 26-åringen Khatsjanov fra Russland stolt over seg selv.

– Jeg gjorde det! Jeg er i min første Grand Slam-semifinale noen gang. Det var en «crazy» kamp som varte i nesten fire timer. Å spille en slik lang kamp er måten å slå Kyrgios på, sa Khatsjanov i intervjuet nede på banen etter kampen.

Khatsjanov skrøt av Kyrgios' tiebreak i det fjerde settet og mente at det var fantastisk.

– Jeg er stolt over meg selv og det jeg fikk til.

– Hva mener du om semifinalen mot Ruud?

– Jeg har alt å vinne. Jeg har tatt et steg, og jo lenger du kommer i en turnering, jo større blir forventningene, sa Khatsjanov

Imponerte

I tidligkampen tirsdag imponerte Ruud i sin kvartfinale da han slo italieneren Matteo Berrettini i tre strake sett i Arthur Ashe-arenaen.

– Det var den beste kampen i turneringen for min del. De første to settene var nærmest feilfrie, og i tredje sett klarte jeg å snu det på en eller annen måte, sa Ruud til NTB etter at han hentet opp Berrettinis ledelse og vant i tiebreak.

Ruud spilte først av de åtte i kvartfinalen og får dermed ekstra hvile før møtet med Khatsjanov.

– Jeg får mer hvile enn motstanderen, jeg er fornøyd med at jeg har fått spille tidlig. Nå skal jeg bruke onsdagen til å trene, sa Ruud til NTB.

Mulighet til rankingskrell

I tillegg til en finaleplass for Ruud i US Open, lurer muligheten for å avslutte turneringen på toppen av verdensrankingen. Det skjer om han tar seg til finalen og motstanderen ikke er spanske Carlos Alcaraz.

– Det kommer nærmere og nærmere, og det vil nok være litt mer i bakhodet nå. Men først og fremst vil jeg gjøre et godt resultat, sa til Ruud til NTB etter seieren over Berrettini.

Ruud er i øyeblikket nummer sju i verden, mens Khatsjanov er nummer 31. Ruud tapte for øvrig mot russeren da de møttes i ATP 1000-turneringen i Roma i 2020.

Powered by Labrador CMS