Kanskje han ikke var så udugelig likevel, Ole Gunnar Solskjær
Kanskje han ikke var så udugelig likevel, Ole Gunnar Solskjær

EVENSEN: Kanskje han ikke var så udugelig likevel?

Ønsketenkning: Kanskje Solskjær er løsningen?

Publisert Sist oppdatert

Kanskje han ikke var så udugelig likevel? Kanskje han ikke var for snill i garderoben? Kanskje han var inne på en kurs som kunne fått Manchester United på rett kjøl? Jeg snakker om Ole Gunnar Solskjær selvfølgelig. Joda: I dag er det lett å være etterpåklok - men likevel...

Ole Gunnar sitter et eller annet sted i Norge og nyter livet. Kanskje han tar seg et bad, griller pølser - og klør seg forundret på haken og sier: -Hva i helvete er det som skjer på Old Trafford.

Det sier i hvert fall jeg.

Vel, faktum er at Ole Gunnar Solskjær, med omtrent den samme spillerstall som Erik Ten Hag, faktisk kom til finale i Europaleague-finalen(tap mot Villa real) samt ble nummer to i Premier Leauge. Han har en seiersprosent på 56,86 med klubben. Joda, han slet på slutten Solskjær også. Etter 0-5 tap mot Liverpool, fikk han fyken 21 november 2021. Til manges sorg - også internt i klubben. Hvor mange ganger hører du spillere går ut og sier at de var lei seg for at en trener slutter i en klubb? Og hvor mange ganger hører du at en avtroppende trener, som fysisk får sparken, sier at hans hjerte er i klubben og at han ønsker de lykke til - og at han vil savne jobben? Svaret er enkelt:

Aldri!

Christiano Ronaldo hadde respekt for Ole Gunnar. Han ble en del av laget statusen til tross. Også Pogba likte nordmannen og ga tilbake ditto respekt. Det MÅ ha vært en viss orden i garderoben under Solskjærs ledelse. Men nå?

Det virker på meg som om spillerne har boikottet det nye regimet. Uten å vite, sitter jeg med en følelse av at ildstedet til dette er Ronaldo. Verdensstjernen er ikke den som lar seg kue av noen. Der handler det kun om gjensidig respekt, ala forholdet til Solskjær. Nå er det annerledes. Ronaldo er forbanne. Han KAN være grunnen til at laget ikke fungerer. Det kan være så enkelt (og så vanskelig) at Ronald lager røre og kaos både i forhold til spillere og trenerstab. Rykter sier sågar at klubben vurderer å terminere hans kontrakt. Jeg gjentar: Terminere kontrakten til Christiano Ronaldo! Han er ikke akkurat noen "hvem som helst".

Uansett: Det forteller mye - om ikke alt.

-Vi MÅ ha nye spillere, sier Ten Hag. Har han sett på egen stall? Ikke bare koster de et lands statsbudsjett men samtlige har hatt suksess i andre klubber. Ellers hadde de aldri havnet i Manchester United. Og sammenlignet med lag som de taper mot, er stallen overlegen. Ropet etter nye spillere blir for enkelt. Det ser ut som dårlig skyggeboksing.

Jeg tillater meg, litt flåsete selvfølgelig, å lire av meg renspikket patriotisk ønsketenkning: Ten Hag er ikke riktig mann for United. Få tilbake Solskjær som lagets redningsmann. Og ha baller nok til å stå løpet. Ellers kan dette gå riktig så ille.

Powered by Labrador CMS