Premiere i kveld

Erik Mohn(sittende) og Knut Arne Borgand har premiere på fire programmer om MGP og ESC på radio-E i kveld.
Erik Mohn(sittende) og Knut Arne Borgand har premiere på fire programmer om MGP og ESC på radio-E i kveld.

Fire programmer om ESC på Radio E

Publisert Sist oppdatert

I kveld kl 18.00 er det premiere på Radio-E sin Eurovision Song Contest-spesial med Knut Arne Borgand og Erik Mohn som programledere. - Vi har laget fire programmer hvor vi spiller alle låtene til de 37 landene og hvorpå vi anmelder de, forteller Knut Arne Borgand.

37 land deltar i årets utgave av sang og komponist-konkurranser. Det var Allessandra Mele(20) som vant den norske finalen. Hun ble med sangen «Queen of Kings», årets norske bidrag i Eurovision Song Contest 2023. Norske og svenske kommentatorer er veldig positive til den norske låten. Mele tok storeslem og vant både de norske seerstemmene og de internasjonale jurystemmene, med hele 233 poeng.

-Hva vi mener om den norske låta vil vi fortelle i programmene, sier Knut Arne Borgand som er lidenskapelig interesse for MGP.

Hobby

-Det var alltid på i barndomshjemmet. De siste 20 årene har jeg fulgt alle disse konkurransene og har blitt en slags hobby. Men jeg reiser ikke rundt og bruker tusenvis av kroner på det. Der er ikke jeg, forteller Knut Arne.

-Nytt år, nye låter og nytt panel ligger foran oss og vi skal si hva vi mener. Noen juveler fra gamle dager kommer også. I panelet vårt sitter Kristian Stakstedt Gundersen (ESC-entusiast), henning Fladberg(vokalist i Kråkefot), Tom Espen Hansen(ESC-entusiast) pluss Erik og meg, avslutter Knut Arne. De fire programmene går hver torsdag fremover og har premiere i dag, 13. april.

Hva er Eurovision Song Contest (ESC)

Eurovision Song Contest er en årlig internasjonal musikkonkurranse som har blitt avholdt siden 1956. Konkurransen består av deltakere fra en rekke europeiske land, og hvert land sender en artist eller en gruppe for å fremføre en original sang på scenen.Vinneren av konkurransen blir bestemt gjennom en kombinasjon av poeng fra publikum og en fagjury fra hvert deltakerland. Konkurransen har vært kjent for å være en plattform for nye artister og musikalske sjangre, og har også skapt flere internasjonale stjerner.Eurovision Song Contest har også blitt kjent for sin fargerike og spektakulære scenografi, med imponerende lys- og lydeffekter, kostymer og koreografi. Konkurransen har blitt et av de mest sette TV-programmene i verden, og har også ført til en stor fanskare og en kultur av Eurovision-fester og -visninger over hele Europa og andre deler av verden.

Norske vinnere

Norge har vunnet ESC tre ganger. 1985 Bobbysocks med "La det svinge". 1995 med Secret Garden og "Nocturne" - og sist gang i 2009 med Alexander Rybak med "Fairytale". Norge har kommet på andreplass tre ganger og fire ganger på tredjeplass i ESC.

Powered by Labrador CMS