Christian Pulisic (t.h.) omfavnes av lagkamerater etter å ha scoret for Chelsea mot Lille i mesterligaen. Foto: Michel Spingler / AP / NTB

Chelsea-rutinen trygget kvartfinalebilletten i Frankrike. Slo Lille 2:1

Publisert

Lille ga det et realt forsøk, men Chelsea stoppet den franske opphentingen og vant 2-1 i onsdagens returoppgjør i mesterligaens åttedelsfinale.

Scoringene til Christian Pulisic og César Azpilicueta sørget for at Chelsea vant 4-1 sammenlagt. Klubbdriften er i alvorlig trøbbel om dagen etter sanksjonene mot eier Roman Abramovitsj, men sportslig leverer de blåkledde for fullt.

Thomas Tuchels menn har fem strake seirer i Premier League og tok seg kontrollert til nok en Champions League-kvartfinale. Chelsea er regjerende mester i den gjeveste europacupen.

– Vi gjorde det vi måtte. Det var å kjempe, og det ga oss en fortjent seier. Det er vanskelig å spille her. Vi viste motstandsdyktighet og en mentalitet til å overkomme alt som er vanskelig, sa Tuchel til BT Sport.

– Det har ikke vært noen normale uker for oss, men vi må gjøre det vi kan få gjort noe med. I kveld fikk vi en vanskelig kamp, men denne gruppen kjemper mot alt. Noen ganger kan det være enkelt å miste konsentrasjonen, men sånn er det ikke med oss, la matchvinner Azpilicueta til.

VAR-straffe

Spanjolen fjernet all tvil da han med kneet skled inn gjestenes 2-1-scoring med i underkant av 20 minutter igjen i Nord-Frankrike. Chelsea-kapteinen scoret på en innsvinger fra innbytter Mason Mount.

Målet kom i en god Lille-periode. Noen minutter tidligere hadde vertenes Xeka dunket en ball i stolpen.

Chelsea hadde god kontroll på førsteomgangen, men fikk seg likevel en støkk i det 38. minutt. Da hamret Burak Yilmaz inn Lilles ledermål fra krittmerket.

Kamplederen dømte straffe etter en titt på VAR-monitoren, som viste at Jorginho var borti ballen med armen i etterdønningene av et frispark.

Scoringen ga elektrisk stemning på Stade Pierre-Mauroy, men idyllen rakk ikke å vare til pause. Pulisic utlignet med omgangens siste spark på ballen. Amerikaneren ble spilt glitrende gjennom av Jorginho og styrte inn 1-1 i lengste hjørne.

Ut etter hodesmell

Lille gikk offensivt ut i åpningen og holdt mye på ballen, men det satte ikke Chelsea-forsvaret på store vansker.

Etter litt over en halvtime måtte bortelaget bytte ut Andreas Christensen med Trevoh Chalobah i trebackslinjen. En røff hodeduell med Yilmaz gjorde at dansken trengte medisinsk tilsyn.

Azpilicuetas scoring etter pause tok helt piffen ut av laget som sensasjonelt vant Ligue 1 sist sesong.

– Det er en viss logikk i at vi blir slått ut, men dette tapet er veldig vanskelig å ta. Vi spilte bra i første omgang, men målet deres rett før pause ga oss bare 45 minutter på å gjøre det vi hadde tenkt å gjøre i 90. Vendepunktet kom med Zekas hodestøt i metallet og skadene på to av våre forsvarsspillere, sa Lille-trener Jocelyn Gourvennec.

Kvart- og semifinalene blir trukket fredag. Der får Chelsea med seg ytterligere to engelske lag i potten: Liverpool og Manchester City.