Diogo Jota tok Liverpool i føringen mot Arsenal. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Liverpool senket Arsenal etter enorm Ødegaard-sjanse – poenget bak tabelltoppen

Publisert

Liverpool i superform reiste hjem med en effektiv 2-0-seier fra møtet med Arsenal onsdag. Åpningsmålet kom minutter etter en Martin Ødegaard-bom.

Diogo Jota og innbytter Roberto Firmino ga Liverpools niende strake trepoenger i Premier League. Scoringene kom med åtte minutters mellomrom etter hvilen.

Med seieren er Jürgen Klopps mannskap kun poenget bak tabelltopp Manchester City nå som begge lag har like mange kamper spilt. Neste måned møtes de til duell i Citys storstue.

Jota lurte inn 1-0 til Liverpool. Portugiserens skudd hadde retning mot nærmeste stolpe og gikk i nettet via hansken til Arsenal-keeper Aaron Ramsdale. I forkant slo Thiago en pen stikker.

Historien kunne sett ganske annerledes ut om Ødegaards forsøk i det 51. minutt hadde gått inn. Skuddet fra ellevemeter ble strålende reddet av Liverpool-keeper Alisson.

– Det var en sensasjonell redning. Helt ærlig, for meg var det mål. De scorer ofte i slike situasjoner, men Ali lot det ikke skje, sa Klopp til Sky Sports.Ble mer kliniske

Tyskeren valgte like etter ledemålet å rokere i angrepet. Ut gikk målscorer Jota og Luis Diaz til fordel for Firmino og Mohamed Salah. Sistnevnte får nesten aldri hvile, men i onsdagens oppgjør ble egypteren plassert på benken fra start.

Grepene fungerte for Liverpool-sjefen. Det tok ikke lang tid før Firmino gjorde 2-0 på et hardt innlegg fra Andy Robertsson.

– Vi spilte litt bedre i andre omgang. I pausen visste vi at vi kunne være bedre, og vi klarte å bli mer dominante og kliniske, sa Robertsson til Sky Sports.

I første omgang var det to svært jevnbyrdige lag. De forsvarte seg godt og slapp ikke til store sjanser.

– Jeg synes laget spilt fantastisk bra. Resultatet gjenspeiler ikke prestasjonen, men inne i boksen hadde de øyeblikk som var avgjørende, sa Arsenal-trener Mikel Arteta til BBC.Feiler mot de beste

Liverpool var ikke alene om å komme til oppgjøret i praktslag. Det gjorde også Arsenal med sine fem strake PL-seirer og kun ett tap på sine sju siste seriekamper. Ødegaard har fått mye ros for sin kreative innsats i London-lagets oppblomstring.

Men mot de aller beste gikk det som så ofte før. Igjen kom Arsenal til kort tross en solid prestasjon i lange strekk. Slik var det også i klubbens hjemmetap for Manchester City 1. nyttårsdag.

Arsenal har fortsatt kontroll på fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong. Det skiller ett poeng til femmer Manchester United, men Ødegaard og co. har to kamper mindre spilt.