Villarreals Gerard Moreno jubler etter straffescoringen mot Juventus. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Villarreal overrasket – sendte Juventus på hodet ut av mesterligaen

Publisert

Villarreal scoret to ganger på straffespark og ekspederte Juventus ut av Champions League onsdag. Spanjolene vant knusende 3-0 på bortebane i Torino.

Dermed fortsetter Villarreal-eventyret i den gjeve klubbturneringen. Onsdagens kruttsterke 3-0-seier ga plass i kvartfinalene med 4-1-seier sammenlagt over to kamper.

Scoringene som til slutt skilte lagene kom mot slutten. 12 minutter gjensto da gjestene fikk VAR-hjelp i kjølvannet av at Francis Coquelin ble lagt i bakken inne i straffefeltet til Juventus. Synderen var Daniele Rugani.

Dommer Szymon Marciniak pekte først på straffemerket etter å ha vært ute på sidelinjen og studert videobildene av situasjonen. Fra krittmerket vant innbytter Gerard Moreno duellen mot Juventus-keeper Wojciech Szczesny.

Szczesny fikk noen fingertupper på ballen, men ikke nok til å forhindre at straffesparket endte i scoring. Fem minutter før full tid slukket Pau Torres det siste håpet om en snuoperasjon for Juventus med sin 2-0-scoring.

Deretter satte Pau Torres inn 2-0, før Arnaut Danjuma var sikker da gjestene fikk sitt andre straffespark.

– For en magisk kveld. Vi trodde at vi kunne greie det, og vi har alltid vist at vi kan prestere i de store kampene. Vi ønsker å være der oppe blant de beste i Europa, og nå skal vi fortsette å drømme videre, sa målscorer Moreno til Movistar+.Traff tverrligger

Juventus var nærmest scoring de første 45 minuttene i Torino. Spissduoen Dusan Vlahovic og Álvaro Morata var begge farlig frempå. Nærmest scoring var Vlahovic da han traff tverrliggeren bak Villarreal-keeper Gerónimo Rulli.

Rulli var for øvrig i praktslag onsdag og leverte et knippe meget kvalifiserte redninger.

Giovani Lo Celso, på lån i Villarreal fra Tottenham, hadde gjestenes beste sjanse før pause da han skjøt rett på utsiden av stolpen midtveis i omgangen.

Annen omgang ble langt mer sjansefattig, men tre scoringer kom likevel det siste kvarteret.Midtstopper-mål

Etter innbytter Moreno straffemål var 2-0 et faktum da Dani Parejo svingte et hjørnespark mot første stolpe. Serge Aurier stusset videre mot bakerste stolpe, der ingen fulgte løpet til Pau Torres.

Midtstopperen kunne enkelt sett inn scoringen som definitivt roet nervene til spente bortesupportere.

På tampen fikk Villarreal på ny straffe da Matthijs de Ligt stoppet et skuddforsøk fra Arnaut Danjuma med hånda. Danjuma tok selv straffen og sendte Juventus-keeperen feil vei.

Dermed endte mesterligaen i en stor skuffelse for den seiersvante fotballstorheten fra Torino.

– Vi spilte bra i 75 minutter. De hadde ni mann bak ballen, og gjorde ingen forsøk på å kontre. De hadde kun tenkt å dra nytte av en dose flaks, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri bittert til Amazon Prime.