IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Skjermbilde 2021-09-24 kl. 21.51.28

Hønefossing kjøpte Norges dyreste hytte

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Norges dyreste hyttekjøp sto Hønefossingen Åge Thoresen for da han kjøpte hytte på Geilo i 2019 til 48 millioner.

I 2021 viser tinglysning at Martin Kvernstuen, tidligere finansjef i Kahoot, handlet seg hytte i samme område som Thoresen. Pris: 38 millioner. Dette er den neste høyeste prisen for en hytte noensinne og rekord i 2021.

Samme år solgte Thoresen hytta si på Beitostolen og innkasserte 12,1 millioner kroner for den før han vendt,e blikket mot Geilo.

Åge Thoresen fra Hønefoss er selvlaget milliardær. I et lite butikklokale i Heradsbygda rett utenfor Hønefoss, startet han sin første dagligvarebutikk. Knallhardt arbeid, som senere ble Aka-konsernet, gjorde at han tjente gode penger.

Etter hvert gikk han over til eiendom – hvor han har gjort gode investeringer og salg. Så langt i 2021 har Aka-konsernet handelt eiendom for en kvart milliard.

Thoresen har vært en ivrig sponsor av Hønefoss Ballklubb som i en tid var i den eliteligaen i fotball for herrer. Idrettsinteressert som han er, kan han nå smykke seg med en NM-tittel i dyreste hyttekjøp. Hytta har god plass med sine 600m2 i fjellheimen øverst i Hallingdalen.

Kvernstuens hytte var priset til 60 millioner da den ble lagt ut. Salget gikk tregt – og Kverstuens pris var 39 millioner kroner, en nedjustering på 21 millioner.