Ga ukrainske Yuliia og datteren en hyggelig oppmuntring på Storefjell

SE VIDEO: Hotelldirektør ble grepet av TV2-historien om mor og datter.

Publisert Sist oppdatert

Han så den dramatiske historien på TV2 om mor og datter som flyktet fra Ukraina til Norge med katten sin. Da bestemte Lars Nibstad på Storefjell Resort Hotel at han ville gi dem en oppmuntring. Mor og datter fikk et weekendopphold på hotellet.

-Det rørte meg da jeg så TV2-reportasje. Samtidig forstår jeg hvor godt vi har det i Norge. Jeg håper virkelig at de hygget seg her oppe, sier Lars Nibstad til e-tv.no. Storefjell Resort Hotell ligger på 1000 meters høyde på Golsfjellet og er et av de best besøkte fjellhotellene i landet. Hotellet eies av de fire brødrene Nibstad og er et familie-hotel drevet i generasjoner.

-Det er så fantastisk nydelig her oppe, sier Yuliia Melnikova, mor til den 14-årige datteren, Yelyzaveta. De har fått flyktningebolig i Mysen og får ikke lovpriset mottakelsen i Norge. Yuliia kikker ut over fjellheimen under en gåtur opp i fjellene i nærheten av Storefjell-toppen. Hun får ikke nok av den storslåtte norske naturen. Tre dager til ende med en fantastisk oppvartning på hotellet gir ro i sjelen.

-Det er så deilig å slappe av her oppe. Ikke tenke på noe, bare nyte, forteller datteren Yelyzaveta. Som ungdommer flest var det deilig å sove ekstra lenge.

Mor og datter bestemte seg i mars, bare en måned etter at russerne angrep landet, at de måtte flykte. Mor synes ikke Ukraina var et bra sted for en ungdom å vokse opp. Hun var redd for fremtiden. Den single moren bestemte seg. Norge var målet. Men det var en utfordring: Datteren nektet å reise uten katten.

-Jeg ville heller ikke reise uten katten vår. Det tok seks dager fra vi flyktet fra en utbombet by og til vi var i Norge. Katten vår måtte i karantene men nå er hun, etter fire måneder, endelig hjemme hos oss. Det føles godt, forteller Yuliia til e-tv.no.

-Jeg håper de følte seg velkomne hos oss, sier Lars Nibstad før de to kvinnene setter seg i hotellets egen buss og blir kjørt ned til Gol stasjon for å ta tog og buss hjem til Mysen. Mange minner og gode opplevelser rikere ser man smilet hos de to.

-Tusen takk, sier Yuliia. Rørt over at de får oppmerksom. Snart begynner datteren igjen på skolen og mor skal på norsk kurs. I Norge vil de være. I Norge vil hun skaffe seg jobb. Endelig ser fremtiden lys ut.

Powered by Labrador CMS