Petter Bogsti fra Asker ble alvorlig og livstruende syk etter første dose med Pfizer vaksinen, men ber alle vaksinere seg. Spå er han spå bedringens vei. (Foto: privat)
Petter Bogsti fra Asker ble alvorlig og livstruende syk etter første dose med Pfizer vaksinen, men ber alle vaksinere seg. Spå er han spå bedringens vei. (Foto: privat)

Ble alvorlig syk av Pfizer-vaksinen først en måned etter injeksjonen (video)

Publisert

Fysio og manuellterapeut, Petter Bogsti fra Asker (62), utviklet alvorlig sykdom etter den første Pfizer-vaksinen. Han fikk store lammelser, talevansker og problemer med å kontrollere kroppen. Etter vanskelige utredninger på nevrologisk avdeling ved Drammen sykehus, klarte legene endelig å stille en diagnose. Likevel har Petter nå tatt dose nummer to og snart får han boosterdosen. Hvorfor, når bivirkningen av første dose var livsfarlige for han?

-Fordi vaksiner er det eneste riktige, sier Petter Bogsti. Diagnosen og riktig medisinering ga han livet tilbake men med svekket immunsystem måtte han ha beskyttelse mot covid. Heldigvis taklet kroppen hans Moderna-vaksinen.

Det begynte en måned etter første behandling, Han merket at noe var galt. Etter noen dager snøvlet han – og han klarte ikke å spise. 

-Jeg ble redd. Skjønte ikke hva dette var. Da jeg oppsøkte fastlegen, kunne han ikke gi noe svar. Alle rundt meg ble redde. Den 5. juli ble jeg lagt inn på Drammen sykehus. Det legene jobbet ut ifra, ga meg dårlige prognoser, forteller Petter. De snakket om både ALS, ME, MS og Parkinson. Bare tanken på ALS, som er veldig alvorlig, ga Petter tunge tanker.

Men heldigvis fant de ut hva det var. Diagnose ble til slutt «Myasthenia gravis», en sykdom som kan behandles med medisiner. «Myasthenia gravis» er en sjelden sykdom. Tilstanden er langvarig og hører til under gruppa autoimmun sykdom. Det betyr at kroppens immunsystem ikke fungerer som normalt.

Immunsystemet lager antistoffer som bekjemper infeksjoner og beskytter oss mot dem. Men hos personer med «Myasthenia gravis» lager immunforsvaret antistoffer som angriper noe av kroppens eget vev. Dette fører til svakhet i muskulaturen. Tilstanden forverres ved aktivitet, men bedres etter hvile.

«Myasthenia gravis» rammer både menn og kvinner, men ved forskjellige aldre. Kvinner rammes oftere i yngre alder. Sykdommen er knyttet til arvestoff (gener) som disponerer for sykdommen, men man vet ikke sikkert hva som utløser den.

-Jeg er sikker på hva som utløste sykdommen. Der var vaksinen. Siden jeg har den jobben jeg har og har mange kontakter i forskningsmiljøer erden over, begynte jeg å gjøre undersøkelser. En studio fra England konkluderte med at 94 pasienter hadde fått sykdommen etter første dose med Pfizer. Også andre undersøkelser fra andre land viste det samme. Men det tok land tid før sykdommen viste. For meg en måned etter at vaksinen ble sprøytet inn i kroppen min, forteller Petter til e-tv.

Likevel har ikke Petter har blitt vaksinemotstander. Snarere tvert imot. 

-Jeg tror at den eneste løsningen for å få slutt på pandemien er å vaksinere seg. Jeg har derfor tatt dose nummer to men denne gangen med Moderna. Og jeg tar boosterdosen når det blir aktuelt. Jeg var dessverre en av de uheldige som fikk bivirkninger, men det gjelder kun et fåtall av oss. Det sies at medisiner som ikke har noen bivirkninger, ikke fungerer. Jeg er, summa summarum, positiv til at folk beskytter seg, sier Petter.

Under hele perioden skrev Petter dagbok. Her skildrer han selv marerittet:

Drammen sykehus:

Mandag 5 juli: Første kur Solu-medrol kl. 17. Spiste litt, men med problemer. 

Tirsdag 6. juli: Får ikke spist. Klarer nesten ikke å få i meg næringsdrikker. Klarer én. Andre kur med Solu-Medrol. Kl 17. 

Onsdag 7. juli: Får ikke spist. Klarer ikke svelge mat. Vansker med å drikke-også vann. Kun én næringsdrikk går ned. 

Tre nevrologer på visitt. (Evgenij, Marion +1) Rtg trx -ua. Overflyttet til observasjon. Får første dose Octacam kl. 16. Samt en pose Ringer. Besøk Synne, Magnus og Bjørg

Torsdag 8. juli: Minimalt med søvn. Mye støy på observasjonsposten😩. Hodepine. Samtale med dr. Marion. Diagnose: Myasthenia Gravis. Samtale ernæringsfysiolog: får sonde og næring. Flyttes til enerom. 

Fredag 9. juli: Hadde «vakt» hele natta, Bosnier. Mye uro. Hodepine. Tredje dose med Octagam. Møte med dr. Marion, Bjørg og meg. 

Lørdag 10. juli: Mye bedre natt, rolig. Lett hodepine i natt. Og nå på kvelden.fjerde dose Octagam. Sondemat. Solo super. Besøk fra Svigers. Hodepinen er noe økende. 

Søndag 11. juli: Rolig natt. Drakk litt Bris. Under oppsyn av «skotten». Kl 03.00 i natt. Rolig natt. Hodepine, øker ved pulsøkning- pulserende hodepine. Svært vanlig bivirkning ved Octagam behandling. (Sjekket felleskatalogen.). 

Mandag 12. juli: Hatt en veldig god natt! Spiste havregrøt til frokost. Starter med Mestenon behandling ikveld. Middag: gryterett m potet og grønnsaker. + en porsjon skinke grateng. Gelé m vaniljesaus til dessert. Mye bedre nå. Logopeden observerte og ga grøt lys til å fjerne sonden. Softis på skutebrygga. Fin tur langs Drammenselva. Første doser (2x 30 mg Mestinon). 

Tirsdag 13 juli: En god natt (ble vekket av Bjørns hyling kl. 01). Nattevakta glemte å gi meg medisin kl. 07😩Fikk den kl. 09.30. Spiste frokost med logopeden, to skiver ristet brød m syltetøy og brunost. Et egg med kaviar. Eple- og appelsinjuice. Kaffe. Det gikk fint-fortsatt noe som havner i Vallecula. Ingen aspirasjon. Gikk til Bjarnes jobb. Møtte Bjarne og Chris på Skutebrygga. Ble med til Konnerud, kanelbolle og cola/kaffe. Bjørn kom på besøk i 18 tiden og ble til 22.00. Vi så på friidrett før han ble kastet ut😂. 4 doser med Mestinon. God toleranse😀.

Onsdag 14. juli: Skal hjem i dag😃. Mestinon kl. 07.00 og 12.00. Kl. 17.00 og kl. 22.00. Reiste hjem med Mari og Bjørn kl. 1400. 

Torsdag 15. juli: Forsetter med 4 x 30 mg Mestinon. Det fungerer ok. Spiser lammekarré på Vanguard.

Fredag 16. juli: 4x40mg Mestinon. Henter Magnus på Hvasser og kjøper iSUP i Stokke. Shark. 

Lørdag 17. juli: 4x40mg. Aleksander på besøk på brygga. Padler mye på iSUP’en. 

Søndag 18. juli: Magnus og jeg på brygga. Synne på Kalvøya, Bjørg på Rødtangen hos Kristine. Chris kommer og blir til torsdag Pizza i ovnen ute.

Mandag 19. juli: 4x40mg. Reiser til Gjendesheim- Magnus og Bjørg går Bukkelegeret med Anne Sophie, Kjetil, Anja og Frode. Flott vær. Jeg drar videre til Gålå. Løper/går drøye 5 km. Gikk ganske bra. Anne Sophie hadde lagd lapskaus 👏

Tirsdag 20. juli: 4x40 mg. Vi retter opp vedskjulet og beiser ferdig uthuset/annekset. Magnus og jeg går til butikken. Anne Sophie lager herlig pasta m kylling i fløte-/soppsaus + salat.

Hør Petters historie på video og se videoen av han når han er lammet i ansiktet. I dag går han på medisiner og føler seg ganske frisk, men dette kunne endt galt.

Lammelser i ansiktet og i tyggemuskelaturen samt svelget, gjorde at Petter Bogsti ikke fikk ned mat.(Foto: Privat)
Lammelser i ansiktet og i tyggemuskelaturen samt svelget, gjorde at Petter Bogsti ikke fikk ned mat.(Foto: Privat)
Medisiner han nå bruker.(Foto: Privat)
Medisiner han nå bruker.(Foto: Privat)
I dag er Petter tilbake i jobb og selv om han må ta medisiner hver dag, er livsgnist og livskvalitet på full fart tilbake.(Foto: privat)
I dag er Petter tilbake i jobb og selv om han må ta medisiner hver dag, er livsgnist og livskvalitet på full fart tilbake.(Foto: privat)
Powered by Labrador CMS