I  Norge er det satt over 11 millioner doser med koronavaksine. FHI melder om lav sannsynlighet for langtidsbivirkninger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I Norge er det satt over 11 millioner doser med koronavaksine. FHI melder om lav sannsynlighet for langtidsbivirkninger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

FHI: Lav sannsynlighet for langtidsbivirkninger etter koronavaksine

Publisert

FHI slår fast at det er lite sannsynlig med langtidsbivirkninger etter koronavaksine, og mener det ville vært svært uventet om nye bivirkninger dukket opp nå.

Etter ett år med koronavaksinasjon og 11 millioner satte doser her til lands, har Folkehelseinstituttet (FHI) fått økt innsikt og kunnskap om bivirkninger. 

FHI vurderer nytten av beskyttelse fra vaksinene som brukes i Norge mot alvorlig koronasykdom, som mye større enn risikoen for alvorlige vaksinebivirkninger.

– Det vil være veldig uvanlig og uventet dersom det skulle dukke opp nye bivirkninger vi ennå ikke har sett tegn til etter at det nå er gitt 11 millioner doser i Norge, sier seniorrådgiver Gro Evensen i FHI. 

Kun én vaksine gitt i Norge er registrert med alvorlig bivirkning mer enn seks uker etter vaksinasjon. Dette var Pandemrix som ble tilbudt under svineinfluensa-pandemien. 

Powered by Labrador CMS