Henriette Jæger 4.plass i VM

Publisert Sist oppdatert

Henriette Jæger løp på nydelige 52.23 og tok med det 4.plass i U20 VM. En meget sterk prestasjon av den norske jenta som er tatt ut på EM-laget i München. Dette er både ny personlig rekord og samtidig ny norsk U20-rekord.

Jæger har hatt en omfattende skadeproblematikk og løp i bane 1. Således er dette en sterk prestasjon.

Yemi Mary John i bane 4 tok seieren med tiden 51,50. Dette var nok en personlig rekord for den britiske utøveren, som dermed forbedret rekorden sin i både innledningsheatet, semifinalen og finalen.

På forhånd hadde John lovet å ta på seg tiara om hun vant, og den fikk hun på seg etter målpassering.

Forbedret rekorden

Henriette Jæger gikk til finalen etter å ha løpt inn til tredjeplass i sin semifinale med 52,33. Hun gikk videre på tid.

Tiden var norsk aldersrekord, og Jæger forbedret den altså med ytterligere ett tidel i finalen. Hennes tidligere personlige rekord før mesterskapet var 52,52.

Mye motgang

– Jeg skal ikke klage på en fjerdeplass i VM, men man vil så klart ha en medalje når man er så nærme. Men herregud, det er ekstremt deilig å være tilbake på et bra nivå etter så mye motgang det siste året, sier Jæger til Halden Arbeiderblad.

Hun slår fast at hun ikke kunne ha gjort så mye annerledes i finalen, for de siste 50 meterne ble tunge.

– Jeg var pinne stiv på slutten. Jeg er ikke glad i unnskyldninger, men bane 1 var nok ikke en fordel for meg. Men det var nok litt for langt opp til medaljene uansett, sier 19-åringen.