Kaldblodsføllet Braastad Kompis ble reddet av stemor som ammet han etter at han biologiske mor ville sparke han ihjel. (Foto: privat)
Kaldblodsføllet Braastad Kompis ble reddet av stemor som ammet han etter at han biologiske mor ville sparke han ihjel. (Foto: privat)

Mareritt: hoppa ville sparke ihjel sitt nyfødte føll, men Marthe(21) fra Hadeland visste råd. Nå har lille "Kompis" fått ny mamma

Publisert

Marthe Braastad(21) fra Lunner på Hadeland opplevde alle heste-eieres mareritt forleden. Da hoppa hennes, Braastad Gullet, fødte et nydelig hingsteføll, ble hoppa gal og ville sparke ihjel den nyfødte. -Jeg ble kjemperedd og sint på en gang, forteller Marthe til e-tv.no. Men historien endte heldigvis lykkelig.

-Jeg hadde gledet meg masse til denne fødselen. Da jeg så det var en hingst, fikk han navnet «Kompis». Pappa´n til «kompis» er velkjente Moe Odin som er en av de mestvinnende og raskeste kaldblodstraverne i Norge noensinne. Dette er et av de siste føllene etter han og derfor ble sjokket stort da jeg oppdaget morens aggresjon mot den lille, forteller Marthe som til daglig jobber på aldershjem. Fritiden bruker hun på hest og trav – og i det siste har det gått veldig bra for henne med fine plasseringer av den innleide hesten, Tysvær Felix. 

-Jeg hadde hele følelsesregisteret på en gang. Veldig redd for føllet og sint på hoppa. Vi måtte finne en løsning. Heldigvis fant vi ei varmblodshoppe i Moss som akkurat hadde mistet sitt føll. Hun fikk vi låne og jeg skal innrømme at jeg var spent etter å ha hentet henne i Moss. Ville hun ta til seg føllet, eller ville hun ikke. Gleden var stor da hun tok til seg føllet som sitt eget med en gang, forteller Marthe. Dermed fikk lille «Kompis» en ny mamma som kunne amme han.

Eieren av hoppa heter Eirik Valle – og for han var det naturlig å stille opp med Logical Nora som er stemorens navn. Historien har gått sin seiersgang på nettet. På Facebook skriver Marthe blant annet:

«En veldig stor lettelse etter noen døgn med stress, lite søvn og foring av den lille. I natt kan jeg sove godt og prøve å hente meg litt inn igjen. Utrolig takknemlig for alle delinger,hjelp, tips og samtaler. Det har blitt mye tårer og jeg har fått kjent på hele følelsesregistere.»

Marthe skal beholde kompis selv og gleder seg til å se utviklingen til den lille som allerede nå ser veldig fin ut. Så gjenstår det å se om han blir like god som pappan.

Powered by Labrador CMS