IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Gode råd for julemåneden og jula. (Foto: Agria)
Gode råd for julemåneden og jula. (Foto: Agria)

Snart er det jul. Her noen gode hestetips for julemåneden

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Juleferien er her! Vi har samlet syv gode tips for at julen med hesten din skal bli mest mulig fredfull og fin.

7 tips til juleferien

 1. Balanser mengden fôr og mosjon. Får hesten i seg for mye mat og for lite mosjon kan dette øke risikoen for forfangenhet. Står hesten din mye i paddock, er det spesielt viktig å legge inn trening regelmessig. Et tips er å fordele fôret i små hauger. Noe som bidrar til at hesten må bevege seg mer.

  Les mer: Forfangenhet hos hest
 2. Hold hesten varm. La hesten få være ute så mye som mulig, men husk et godt og varmt dekken. 
  I AgriaShop har vi et vanntett og ventilerende hestedekken som er perfekt for vinteren. Sørg også for at hesten har tilgang på frisk (og ikke frosset) vann.
 3. Pass på julepynten. Selv om det er fint med en julepyntet stall, kan det også være farlig for en nysgjerrig mule. Potensielt kan det gi alvorlig skader dersom hesten får i seg et fremmedlegeme, slik som julekuler. Feil lyssetting kan også øke risikoen for brann. 

  Les saken:  Pynte til jul i stallen?
 4. Forhindre brann i stallen. Alle hesteeieres største mareritt er definitivt scenarioet brann i stallen. Før juleferien bør du derfor både rydde og gå gjennom alt av elektrisk utstyr i stallen. Vi har skrevet en artikkel med alt du bør sjekke jevnlig. 

  Les saken: Slik forebygger du brann i stallen
 5. Last ned Agria-appen. Hvis hesten din skulle skade seg, bør du kunne finne nærmeste veterinær raskest mulig. Via et interaktivt kart i appen vår “Agria Dyr”, som er tilgjengelig via App Store og Google Play, vil du hele tiden kunne lokalisere nærmeste veterinær. Les mer og last ned appen her!

  PS! Husk at med appen vår “Agria Dyr” har du alltid funksjonen “Dyreguiden” med deg hvor du kan finne nærmeste veterinær, få gode råd og tips eller booke en videokonsultasjon med Agria Vet Guide.
 6. Forbered hesten til nyttårsfeiringen. Fyrverkeri kan både gjøre hestene stresset og skremte. Derimot fins det flere gode råd og fremgangsmåter for hvordan du kan berolige hesten din underveis i feiringen. Vi anbefaler også på det sterkeste å ta rideturen så tidlig som mulig på selve nyttårsaften da det dessverre ikke er uvanlig å starte oppskytingen av fyrverkeri tidlig. 

  Les mer: Forbered hesten til nyttårsfeiringen
 7. Se til hesten jevnlig. Glem ikke å besøke hesten daglig for å se at alt står bra til. Husk at det er økt risiko for skader med brodder – både på hesten din og andre hester rundt.

Tekst og foto: Agria