IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Horse riding
Vi elsker hesten våre og hest og hestehold gir folk god mental helse.

Vi elsker hestene våre. Hest gir helse

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Hele 96 prosent av norske hesteeiere sier de er lykkeligst når de tilbringer tid med hesten sin, ifølge en undersøkelse.

Undersøkelsen* tar for seg dyrenes emosjonelle verdi for dyreeiere i seks land. Resultatet viser at hesteeiere føler mye kjærlighet og lykke når de er sammen med dyrene sine.

– Det er en glede å se at så mange mennesker føler at de gjerne bruker tid sammen med hestene sine. Dette viser hvor verdifulle de er for oss, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring og hesteeier.

Hester gir oss energi

Siden de firbente vennene krever mye pleie, trening og tilsyn, opplever ryttere og hesteeiere at de kobler av når de er i stallen eller på ridetur. Derfor er det ikke overraskende at hesten er dyrearten i undersøkelsen som flest foretrekker å bruke tid sammen med for å få ny energi, fremfor å være med andre. 42 prosent av hesteeiere oppgir dette. Hesten topper også valget om hvem som gir oss best trøst når vi er nedfor.

Jeg elsker min hest:

Norge 81 %
Sverige 93 %
Danmark 77 %
Finland 92 %
England 98 %

Jeg blir lykkeligere når jeg er sammen med min hest:

Norge 96 %
Sverige 97 %
Danmark 94k %
Finland 92 %
England 99 %

Min hest gir meg ny energi:

Norge 42 %
Sverige 44 %
Danmark 29 %
Finland 37 %
England 75 %

*Undersøkelsen ble utført av Xtreme Business Insight på vegne av Agria Dyreforsikring i Sverige, Norge, Danmark, Finland og England. I hvert land deltok 1000 dyreeiere som svare på spørsmål om dyrene deres, hvorav 200 av disse er hesteeiere i hvert enkelt land.