Blandingshunden "Molly Fiskebolle" nyeste medlem i kronprinsfamilien

Publisert

Hunden Molly Fiskebolle er kronprinsfamiliens nyeste tilskudd.

– Ønsk hjertelig velkommen til Molly Fiskebolle, det nyeste medlemmet av kronprinsfamilien, meddelte Kongehuset på Facebook 1. juledag.

Fra før av er hunden Milly Kakao del av familien. Hunden Muffins Kråke sombolle døde i sommer. Begge er av rasen labradoodle. Labradoodle er en blandingshund-type som har blitt mer og mer populær. For e-tv, som har mye stoff om hund, er det morsomt å registrerer at kongefamilien også er en hundefamilie. Noe vi også ser hos dronning Elisabeth i England som i alle år har hatt flere hunder.

Labradoodle er en populær blandingshund som oppstår ved å krysse en labrador retriever sammen med enten storpuddel eller mellompuddel. Ønsket med krysningen er som regel å få den fine oppførselen til labradoren kombinert med den røytefri pelsen til puddelen, selv om det er stor variasjon i hvor vellykket dette egentlig er. 

Dette er en uten tvil en av de mest vanlige og populære blandingshunden. Dette var en av de første "doodlene" som ble oppdrettet. 

Hundene er ikke registrert som godkjent avl i Norsk Kennel Klubb - og har fra rasehold blitt sterkt kritisert. Valpene koster fra 25.000 - 40.000,- som er en ganske stiv pris på en blandingshund.

Powered by Labrador CMS