IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Geir Marrinmg mener påstanden om at hunder mellom 5-10 år ikke kan omplasseres er sprøyt og tullsnakk.
Geir Marrinmg mener påstanden om at hunder mellom 5-10 år ikke kan omplasseres er sprøyt og tullsnakk.

Hundeekspert Geir Marring om avlivning av fire hunder: -Dette er sprøyt og tullsnakk

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

-Dette er det største sprøytet jeg har hørt vedrørende omplassering av hunder. Påstander om at de er for gamle til omplassering når de er mellom 5-10 år er tullsnakk. Dette vitner om svært dårlig kunnskap om hundehold. Dette er inkompetente mennesker som dømmer dyr til døden – og det skremmer meg, sier Norges fremste hundeekspert, Geir Marring, til e-tv.no.

Les NOAHS opprop og kritikk av domsavgjørelsen her.

-På generelt grunnlag er det veldig vanskelig å kunne beskrive noe man ikke har sett eller har inngående kjennskap til, fortsetter Marring, men har er veldig kritisk til saken om de fire pyrene-hundene som er dømt til døden av Vestre Finnmark Tingrett. Han vil ikke uttale seg om den ene hunden som bet, siden en hund i all hovedsak ikke skal bite mennesker uten følger for både eier og hund. Men han er kritisk til domsavgjørelsen om at også de tre andre hundene, uten at de har utsatt folk for skader eller fare, skal avlives. Han fortsetter:

-Dersom det fremkommer at hundene er syke, må det avgjøres av en veterinær, ikke retten. Hva slags sykdom mener retten disse hundene lider av? Og hvor er en faglig vurdering av de tre gjenlevende hundenes mentale tilstand?

Marring kan derimot ikke si noe om skremsel i nærmiljøet og mener derfor at det er vanskelig å uttale seg om det i denne saken siden han ikke kjenner fakta godt nok. Han støtter seg kun på NOAHs beskrivelse i sosiale medier. Men han legger til at slik NOAH fremlegger saken gir det god grunn til å kritisere avgjørelsen i tingretten.

-Atter en gang ser vi at hundeloven blir brukt på feil grunnlag og ikke for den intensjonen den var laget for. Og hvor er Norsk kennelklubb i denne saken? Avslutter Marring, en av Norges absolutt mest kjente hundeeksperter.