Aldri en skandale. Alltid etterrettlig. I kveld sovnet den britiske dronningen inn.
Aldri en skandale. Alltid etterrettlig. I kveld sovnet den britiske dronningen inn.

I kveld sovnet hun inn

Dronning Elisabeth er død

Publisert Sist oppdatert

Dronning Elizabeth er død, opplyser Buckingham Palace. Hun ble 96 år gammel. Kl. 19.30 i kveld kom den triste beskjeden om at Storbrittannias monark er død. Folk over hele verden sørger. I 70 år var hun dronning - lenger enn noe annet statsoverhode i Samveldet.

Torsdag ble det kjent at dronningen måtte avlyse oppdrag etter råd fra legene. De anbefalte henne da å hvile.

De nærmeste familiemedlemmene ble informert om utviklingen i dronningens helsesituasjon. Én etter én satte dronningens barn kursen mot Balmoral-slottet i Skottland, der dronningen har oppholdt seg den siste tiden.

Prins Harry og hertuginne Meghan, som bor i USA, har de siste dagene vært i London, og dro også til Skottland da nyheten om dronningens helsetilstand ble kjent.

Dronningen har slitt med helseproblemer den siste tiden, noe som har ført til at flere oppdrag har måttet avlyses. Dronning Elizabeth ble den lengesittende monarken på den britiske tronen noensinne. Tidligere i år ble hennes 70 år på tronen markert med en rekke feiringer, blant annet en storslått konsert utenfor Buckingham Palace.

Tirsdag denne uken tok hun imot landets nye statsminister Liz Truss på Balmoral. Det ble den 15. statsministeren dronning Elizabeth har tatt imot. Sir Winston Churchill var den første.

Samtlige av den britiske kongefamilien er nå på plass. Og samveldet har fått en ny kongen: Kong Charles, dersom han velger å beholde sitt opprinnelige navn når han klokken 10 i morgen blir offentlig slått til konge.

Powered by Labrador CMS