Jacom Ingebrigtsen så stinn ut av trening og ble nummer fire på 800 meter i Bergen.
Jacom Ingebrigtsen så stinn ut av trening og ble nummer fire på 800 meter i Bergen.

Jacob Ingebrigtsen virket stinn av trening på uvant distanse i Bergen

Publisert Sist oppdatert

8Dårlige forhold. Vind og ikke ideell temperatur. Til alt overmål virket han stinn av trening og ikke klar for 800-meters fart. Jakob Ingebrigtsen klarte ikke å nærme seg sin personlige rekord da han ble nummer fire på 800-meteren i Trond Mohn Games på Fana stadion onsdag.

Nederlenderen Tony van Diepen vant løpet på 1.46,56, like foran Tjalve-talentet Tobias Grønstad (19) og australske Joseph Deng.

1500-meterspesialisten Ingebrigtsen gjorde et sjeldent forsøk på distansen og kom i mål på 1.47,22, som er 78 hundredels sekund bak hans personlige rekord på distansen.

– Det var litt som ventet. Man ser igjen at å være med på 800 meter er annerledes enn 1500, men det var veldig gøy. Jeg er ikke vant til å springe fort såpass tidlig, sa Ingebrigtsen til NRK.

– Dette var først og fremst oppladning til neste torsdag (Bislett Games), la han til.

NORSK REKORD AV LILLEFOSSE

Pål Haugen Lillefosse forbedret sin norske rekord i stav til 5,85 på Trond Mohn-stevnet i Bergen onsdag.

Fana-utøveren viste form på hjemmebane og kom seg over rekordhøyden i tredje forsøk. Han hadde tidligere brukt to forsøk på 5,82.

Lillefosse hadde fra før 5,81 som personlig rekord utendørs, mens han har hoppet 5,83 innendørs tidligere i år.

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Norsk rekord to ganger på hjemmebane, foran familie og venner. Det er stort, sa bergenseren til NRK.

TUNGT OGSÅ FOR HYNNE

00-meterløperen Hedda Hynne fikk ikke opp sin beste fart på sesongdebuten utendørs. Hun løp på 2.03,57 og ble slått av Bianka Keri på Fana stadion.

Hynne har lett etter godformen og var ute etter en god gjennomkjøring foran Diamond League-stevnet Bislett Games i neste uke.

32-åringen fikk et fint løpsopplegg, men klarte ikke å løpe forbi ungareren Keri på oppløpet. Vinnertiden hennes var 2.03,13.

– Det gikk egentlig ganske fint, men jeg kjenner at jeg mangler løp. Det sitter ikke helt på slutten. Det kjentes fint ut underveis, og jeg føler at jeg har god kontroll i den farten. Men jeg har litt å gå på, sa Hynne til NRK.

SHOW AV NARVE GILJE NORDÅS

Narve Gilje Nordås showet i siste sving og viste veldig bra løpsstyrke da han vant 3000 meteren på gode 7.43.53. Eleven til Gjert Ingebrigtsen var sprekere denne gang enn hva han var under en 5000 meter i Manchester for for fem dager siden. Han var bare 2,22 sekunder fra sin personlig rekord som han lett kunne slettet dersom han hadde vært innstilt på det. Det blir spennende å følge Narve på Bislett Games. Treningskompisen og Gjert-elev, Per Svela, er ikke i form. Fjerdeplass på 7.52.73 og slått av Magnus Tuv Myhre på tredjeplass er han neppe fornøyd med. Tuv Myhre fikk 7.48.07.

Powered by Labrador CMS