Jørn Andersen trives i Asia og HongKong og opplever sportslig suksess som trener.
Jørn Andersen trives i Asia og HongKong og opplever sportslig suksess som trener.

-Jeg trives i Asia, sier Jørn Andersen

Publisert

-Jeg trives med på trene HongKong. Det er et fint sted å bo. Nå satser vi fremover mot Asiamesterskapet. Det blir en spennende utfordring, sier Jørn Andersen etter at laget hans kvalifiserte seg denne uken etter fire kamper i Calcutta i India.

Det er ikke første gang han tar et asiatisk landslag til Asia-mesterskapet. I 2018 klarte han det samme kunststykket med NordKorea før han sluttet i jobben og ble ikke med i finalesluttspillet i Japan. Ikke fordi han ikke ville men fordi Nord-Korea ikke lenger hadde penger til å betale en utenlandsk trener. I mesterskapet gikk det ikke spesielt bra for de nordkoreanske guttene. Grunnet strenge karanteneregler og et nedstengt land, har de ikke deltatt i kvalifiseringen til dette mesterskapet. Landet er hermetisk lukket.

-Vi hadde en stri tørn med karantener i HongKong. Da jeg ankom i vinter måtte jeg tilbringe tre uker i karantene før jeg kunne ta fatt på jobben min. Nå er det kun ei ukes karantene. Reglene er mye strengere enn i Europa, forteller Andersen som gikk arbeidsledig i over to år før han tok jobben i miniputtstaten med de mange innbyggerne.

-Det manglet ikke på tilbud men jeg valgte å ta det med ro til den rette anledningen og de økonomiske betingelsene lå til rette. Heldigvis har jeg fått rask suksess med dette laget, men den satt langt inn. Grunnet karantenereglene fikk jeg ikke med de beste utenlandsproffene. Dermed måtte jeg velge spillere fra de lokale klubbene. Heldigvis var de villige og stolte over å kunne spille for landet sitt. Vi fikk trent bra, forteller Andersen.

Han har nå vært trener i mange land, både som klubbtrener og som landslagstrener. men i Norge vil de ikke ha han.

-He he. Nei, slik er det. Man blir vel ikke engel i eget rike. Vi får se hva som skjer, men jeg er veldig glad i den asiatiske kulturen og disiplinen. Her trenger vi ikke mase på spillerne for å få dem til å yte maks, forteller Andersen til e-tv.no

Powered by Labrador CMS