Pia Tjelat, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord åpner luksusklinikk for estetisk medisin i Oslo
Pia Tjelat, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord åpner luksusklinikk for estetisk medisin i Oslo

Kjendiser åpner luksusklinikk for estetisk medisin

Men denne pressemeldingen ble sterkt kritisert

Publisert Sist oppdatert

Tre kjendiskvinner åpner det de selv sier er en klinikk for estetisk medisin med landslaget innen behandlere. Og blant tilbudene er muskelbygging uten å trene. Pressemeldingen de sendte ut ble sterkt kritisert. Les selv - og døm.

Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø åpner 10. oktober dørene til Nomi Oslo, det som skal bli Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin. - Vi har samlet landslaget, rett og slett plukket de beste behandlerne innen hvert fagfelt, sier Vanessa Rudjord.

Med seg på laget har de profilerte leger og sykepleiere fra Akademiklinikken, Eger Skin Clinic, Senzie Medispa og Beth’s Medispa – og Karim Sayed som ansvarlig lege. Sayed jobber på Ouronyx i Dubai og London, en av verdens ledende klinikker innen estetisk medisin, er lektor i faget på Universitetet i Sørøst-Norge og utdanner leger, kirurger og dermatologiske sykepleiere over hele verden. Han inngår i verdens fremste ekspertgruppe for komplikasjoner i estetisk medisin og var en av grunnleggerne av Norfem, Norsk forening for kvalitet i estetisk medisin.

Sterkt sosialt engasjement

Han har et sterkt sosialt engasjement og har vært overlege på Gatehospitalet de siste 15 årene. Sayed publiserer jevnlig vitenskapelige artikler i internasjonale legetidsskrift, og har tatt en aktiv rolle i arbeidet med å sikre en dokumentert og vitenskapelig tilnærming til estetisk medisin. Den totale investeringsrammen for Nomi Oslo har passert 40 millioner kroner.

Positiv energi

- Det ligger så mye positiv energi i å føle seg vel, og vi har savnet en klinikk som kunne sette sammen alle fagfeltene, som kunne se på oss som et sammenhengende menneske og følge oss over tid. Det handler om kvinnehelse og forebygging av alt det kroppen skal gjennom, sier de tre kjendisene.

Fritt frem for Snøhetta-arkitekt

Snøhetta-arkitekt Peter Grigis har fått frie tøyler over tre etasjer i en historisk bankbygning i Frognerveien 36 med ett mål for øye:- Nomi er japansk og betyr vakkert og oppløftende – de samme følelsene Grigis fikk i oppdrag å gi kundene som går inn døra hos oss.

-Det skal føles som om de sjekker inn på et femstjerners hotell, sier Pia Tjelta.

- Det har skjedd en enorm utvikling innen estetisk medisin de siste årene og vi har hentet inspirasjon og rådgiving fra de absolutt beste aktørene i verden. Vi skal ha Nordens bredeste tilbud av behandlinger med en vitenskapelig dokumentert effekt, sier Synnøve Skarbø som har mange års bakgrunn som helsejournalist.

En viss ydmykhet

- Det er jo med en viss ydmykhet vi skrider til verket, men vi har satt sammen et fantastisk team som vil ha ledende kompetanse og det absolutt beste og nyeste utstyret som er tilgjengelig på markedet. Og vi har fått med Karim som ansvarlig lege og medeier, sier Vanessa Rudjord.

- Vi åpner verdens råeste klinikk, det kan jeg jo si, for jeg har ikke hatt noe som helst med utformingen å gjøre. Når bookingen åpner på fredag, så er det med tre ganger makspuls hos oss, men jeg elsker å være gründer, sier Pia Tjelta.

Legeteamet komplimenteres

Legeteamet vil komplimenteres med hormonlege og hudlege i løpet av de neste månedene. Samtidig vil internasjonale eksperter komme til Oslo med jevne mellomrom for å utføre spesialbehandlinger og opplæring.-

Det er så mye kvinnehelse som man ikke snakker om. Vi tilbyr for eksempel styrking av bekkenbunnsmusklatur, et tilbud jeg ikke visste eksisterte da jeg fødte tvillinger. Vi skal jobbe helhetlig og hjelpe kundene våre gjennom fasene i livet, som for eksempel overgangsalderen, sier Pia Tjelta.

- Som Pia sier skal vi følge kundene over tid og se helheten, slik at vi hele tiden kan ligge i forkant og forebygge. Medisin har flere felt hvor man hjelper det som betegnes som friske mennesker, se for eksempel på øyelokks-kirurgi eller tannregulering. Det er også behandlinger som bidrar til økt livskvalitet på samme måte som det vi skal tilby, sier Karim Sayed. Han har vært en tydelig stemme i media når det gjelder etikk, aldersgrense for pasienter og kompetanseheving siden han var med å etablere fagområdet estetisk medisin i Norge i 2010.

Aldri vært ledende

- Norge har aldri vært ledende på denne typen behandlinger, men Nomi Oslo skal være med på å drive utviklingen. Om noen år kommer veldig mye av det vi tilbyr til å være helt vanlig. Vi skal jobbe med å reversere aldringstegn uten at kundene ser «behandlet» ut, sier Karim Sayed.

- Vi blir ledende i Norge innen de fettreduserende og muskelbyggende behandlingene som det amerikanske helsetilsynet har godkjent. Det fantastiske med Emsculpt er at det kan brukes av de som ikke kan trene selv, men også de som ikke får de resultatene de ønsker med vanlig trening, sier Vanessa Rudjord. Nomi Oslo vil tilby siste versjon av metoden Emsculpt som studier har vist bygger 25 prosent muskelmasse og forbrenner opp til 30 prosent fett på de områdene som behandles.

Muskelbygging uten å trene

Magasinet Esquire beskrev nylig hvordan en behandling på magen tilsvarer 20.000 situps.Selv om estetisk medisin i større grad forbindes med kvinner, er det mannlige kundesegmentet i sterk vekst.-

Alt fra permanent hårfjerning til muskelbygging, fettreduksjon og hudbehandlinger vil vi tilby på Nomi Oslo. Det har skjedd store fremskritt innen behandling av hårtap og der skal vi ta en posisjon, sier Karim Sayed. Klinikken vil også ha en butikk med fagpersonell og produkter som ligger i skjæringspunktet mellom kosmetikk og legemidler.

- Vi laget klinikken vi selv savnet. Det vil si det siste av vitenskapelig dokumenterte behandlinger, men i omgivelsene til et fem-stjerners hotell. Vi ønsket et sted som kan følge oss over tid og alltid vet hva huden min trenger, men som stopper meg hvis jeg skulle bli for ivrig, sier Vanessa Rudjord.

- Det er betydelig rom for profesjonalisering innen bransjen og der skal Nomi Oslo være den ledende aktøren. I likhet med de fleste andre bransjer er det fallgruver også innen estetisk medisin, og vår ansvarlige lege, Karim Sayed, har lenge arbeidet for å endre lovgivingen slik at det kun er kvalifisert helsepersonell som kan utføre estetiske injeksjoner. Heldigvis ble det vedtatt i Stortinget tidligere i år, sier Synnøve Skarbø.

Powered by Labrador CMS