Casper Ruud blir fra mandag ranket som nr.5 i verden.,

Klatrer på rankingen - nr.5 i verden

Publisert Sist oppdatert

Etter finaleplassen i French Open, slått av barndomshelten Rafael Nadal, vil Casper Ruud være ranket som nr.5 i verden fra kommende mandag.

Casper Ruud vil være rangert som verdens femte beste tennisspiller når rankingen oppdateres mandag. Han tar plassen til Stefanos Tsitsipas.

Tsitsipas røk mot den tidligere verdenseneren Andy Murray i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Stuttgart fredag. Murray vant kampen i strake sett 7-6 (7-4), 6-3.

Ruud klatrer med det fra sjette- til femteplass. Så høyt har nordmannen aldri vært. Greske Tsitsipas måtte ha vunnet turneringen for å beholde femteplassen.

Tsitsipas har mistet 1200 poeng og kun tjent 45 poeng på rankingen siden sist.

Ruud overrasket mange da han tok seg helt til finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris sist uke. Der ble det tap for barndomshelten Rafael Nadal i strake sett.

I slutten av juni venter sesongens tredje Grand Slam-turnering i Wimbledon. Ruud kommer som blant de toppseedede til tennissportens kanskje mest prestisjetunge konkurranse. Han har aldri før tatt seg videre fra første runde i Wimbledon, men håper i år å bryte den statistikken på gresset i London.

Den neste rankingen vil ha Daniil Medvedev på topp foran Alexander Zverev. Novak Djokovic blir jekket ned fra toppen til tredjeplass.