Fire ganger olympisk mester Farah har avslørt at han ble brakt ulovlig inn i Storbritannia fra Djibouti under navnet til et annet barn. Her setter han tempoet London maraton i 2020
Fire ganger olympisk mester Farah har avslørt at han ble brakt ulovlig inn i Storbritannia fra Djibouti under navnet til et annet barn. Her setter han tempoet London maraton i 2020

Løperlegende med falsk historie:

Mohamed Farah er egentlig ikke Mohamed Farah

Publisert

Hans mor var ikke hans mor. Han søsken var ikke hans søsken. Og han heter heller ikke Mohamed Farah. Løperlegenden og fire ganger olympisk mester forteller at han som niåring kom ulovlig inn til Storbritannia.

Fire ganger olympisk mester Mo Farah forteller i en dokumentar at han kom til Storbritannia fra Djibouti på ulovlig vis.

Idrettsutøveren sier til BBC at han fikk navnet Mohamed Farah av dem som brakte ham fra Djibouti. Hans egentlige navn er Hussein Abdi Kahin, og han ble født i Somaliland.

Han ble fløyet fra det vestafrikanske landet da han var ni år gammel sammen med en kvinne han aldri hadde møtt før, og han ble deretter tvunget til å passe på en annens families barn.

– Trass det jeg har sagt tidligere, mine foreldre har aldri bodd i Storbritannia, forteller 39-åringen i dokumentaren « The Real Mo Farah ».

Barna motivasjonen til å fortelle

Farah, som ble den første britiske friidrettsutøveren som vant fire OL-gull, sa at barna hans motiverte ham til å fortelle sannheten om fortiden sin.

– Da jeg var fire år gammel ble faren min drept i borgerkrigen. Som familie ble vi revet fra hverandre. Jeg ble skilt fra moren min, og jeg ble brakt inn i Storbritannia ulovlig under navnet til et annet barn som het Mohamed Farah.

Han trodde han skulle til slektninger i Storbritannia, men kvinnen som fraktet ham til landet, rev i stykker kontaktinformasjonen til slektningene.

– I det øyeblikket visste jeg at jeg var i trøbbel, sier Farah.

Britisk statsborgerskap

Han fortalte etter hvert en lærer sannheten og ble flyttet til en venns familie, som tok seg av ham i flere år.

Søknaden om britisk statsborgerskap tok lang tid, men Farah ble britisk statsborger i 2000.

Han ble olympisk mester på 10.000 meter både i 2012 og 2016. I begge lekene tok han også gullet på 5000-meteren. Etterpå begynte han å satse på maraton, men det ble ingen stor suksess. Han vendte tilbake til friidrettsbanen etter flere blandende resultater.

Powered by Labrador CMS