NYHET

Lørdag 15 oktober kommer første episode av "Skøytejentene" på e-tv.no

Vi følger fem landslagsjenter på skøyter som er superkjendiser på sosiale medier

Publisert Sist oppdatert

Utover hele vinteren i 25 episoder kan du følge fem av skøytejentene i en minidokumentarserie på e-tv.no. Serien lanseres førstkommende lørdag den 15 oktober og bærer navnet "Skøytejentene".

Ane Farstad, Amalie Haugland, Marte Furnee, Aurora Løvås og Victoria Keltie Sætersdal har hatt over 100 millioner visninger på sosiale medier det siste året. Nå får du være med jentene i dagliglivet, på trening og i konkurranser.

Som redaktør av e-tv.no, og forfatter av denne artikkelen, ser vi i e-tv.no på dette som en flott mulighet til unikt stoff av fem hardtarbeidende jenter. Vi skal hjelpe dem med å få bedre innhold på deres sosiale medier samtidig som vi får en unik serie. Mens store mediehus har hatt eneretten på å lage reportasjer om idrettsutøvere, kan de nå selv regjere i sosiale medier. Interessen rundt disse fem jentene er formidabel på TikTok, Instagram og SnapChat.

-Jeg begynte med sosiale medier i desember i fjor. Det tok helt av, forteller Ane Bye Farstad. Hun har nesten en halv million følgere på Instagram, Tik Tok og Snap Chat til sammen. På det meste har hun hatt opp mot tre millioner visninger på en video på TikTok. Men også de andre jentene har mange følgere. Victoria Keltie Sætersdal forteller:

-Jeg trives foran kamera, men det blir noe helt annet å få tv-kameraer og mikrofoner rundt seg. Jeg gleder meg til dette, ikke minst fordi det vil være bra for skøytesporten, sier hun til e-tv.no.

Årets norske mester i allround, Marte Furnee fra Asker sier hun har blitt med på dette for at folk skal få øynene opp for skøytesporten samt se hvor mye tid det ligger bak en sportslig satsning. Også Amalie Haugland og ikke minst den yngste av "Skøytejentene", Aurora Løvås, ser frem til å komme på lufta.

-Jeg flyttet på hybel i en alder av 15 år for å satse på skøyter. Jeg bor og går på skole på Hamar. Målet er å bli av verdens beste skøyteløpere, sier 17-åringen som er et oppkomme av gode historier og gøyale episoder.

Fire av jentene er på Talent-landslaget til Norges Skøyteforbund. Marte Furnee er den eneste som har tatt steget opp i forbundets A-stall. Mens Aurora bor på Hamar har alle de fire andre bosatt seg i Stavanger hvor de har de beste treningsforholdene i Norge.

Stort sett hver lørdag kommer det en ny episode. I første episode er vi på Hamar i begynnelsen av august. Jentene er på forbundssamling og det er sommeris i Vikingskipet.

Powered by Labrador CMS