Redaktør i e-tv, Lasse Olsrud Evensen, mener at skipresident Erik Røste og generalsekretær, Ingvild Bretten Berg må gå av. (Foto: NTB)
Redaktør i e-tv, Lasse Olsrud Evensen, mener at skipresident Erik Røste og generalsekretær, Ingvild Bretten Berg må gå av. (Foto: NTB)

Berg og Røste, GÅ AV!

Publisert

Hvem vinner? Clas Bred Bråthen, de aktive skihopperne med sponsorene i ryggen? Eller Norges Skiforbund med generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste? Om det blir en vinner her, er usikker. Men tapere får vi: det blir skiforbundet samt Berg og Røste.

Jeg har skrevet det i sosiale medier tidligere. Dette ender med at Berg og Røste må gå. Skistyret, som har ansatt Berg, må snart se hvordan denne saken er taklet fra øverste administrative leder. Skiforbundets rennome´som samarbeidspartner ut mot næringslivet har fått en så alvorlig knekk at bedrifter vil vegre seg i lang tid fremover før de skriver under på en sponsoravtale med NSF.

Skjønner ikke skistyret og ledelsen hvor alvrolig dette egentlig er?

Når kraftpakkene (og hovedsponsorene) Nammo og LO via jusprofessor Geir Woxholt sier at det foreligger et klart kontraktsbrudd bør det få personer i både skistyret og ski-Norge til å våkne. Dette er så alvorlig at det bør innkalles til en ekstraordinær generalforsamling hvor både skistyret og presidentens verv bør revurderes. Dersom det skjer, føler jeg de valgte representanter neppe vil få sitte lenge i stolen rundt styrebordet.

Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at LO på et eller annet tidspunkt MÅTTE reagere. Dette handler om en person – som på åremålskontrakter – har sittet 17 år i samme jobben. 17 år!

Dette rammer og berører hele kjernen i LO sitt arbeid om at de skal sikre arbeidstakernes rettigheter.

LO kan simpelthen ikke være med på dette spetakkelet lenger. Det er både juridisk og etisk umulig for dem. Nammo er i en annen situasjon siden deres rolle som sponsor kontra deres produktutvalg er diskuterbart, men gjør også det riktige ved å si hvor de står. Nammo, av alle, kan heller ikke få trukket sitt navn lenger ned i søla. Samtidig rasler også de andre sponsorene med sablene. Jammen, hør da NSF: for en håpløs, idiotisk og selvpåført situasjon å komme opp i.

Midt oppe i dette står verdens beste hopplandslag og verdens beste trenerteam. Hvor lenge tror skiforbundet at de får beholde landslagstrener Alexander Stöckl dersom de holder på sånn? Han er ønsket tilbake til Østerrike. Han er ønsket av alle hopplandslag i verden. Og hvem tror du han tar med seg på lasset hvis han ikke gidder noe mer? Resten av sitt fantastiske team selvfølgelig.

Jeg kjenner Clas Brede Bråthen rimelig godt som journalist. Mitt inntrykk er at han er en ildsjel. Han lever for hoppsporten. Han stiller opp for sine utøvere når de måtte trenge han. Han stiller krav til omverdenen. Også til oss journalister. Og han stiller krav til seg selv. Clas er frittalende. I min jobb med hopperne har jeg alltid visst hvor jeg hadde CBB. Han er mannen som har talt hoppernes sak mot ledelsen i skiforbundet. Muligens på en rett frem og kanskje røff mått. Dette har ikke Ingvild Bretten Berg taklet – og har alliert seg med networkeren Røste. Således tillater jeg meg å stille følgende spørsmål:

At de gidder. At de vil utsette skisporten for dette. At de vil sette sitt eget rennome´på en slik pidestall. Jeg skjønner det ikke. Men gjort er gjort. Røste og Berg bør kjenne sin besøkelsestid og gå av.

Powered by Labrador CMS