Helge Wærøy, kjent boksetrener og musiker, orker ikke mer. Er han i takt med hva folk stort sett mener i dag?
Helge Wærøy, kjent boksetrener og musiker, orker ikke mer. Er han i takt med hva folk stort sett mener i dag?

Helge Wærøy raser om sykehus, vaksinemotstandere og politikere

Publisert

Helge Wærøy fra Trondheim har vært en av landets fremste boksetrenere og promotorer i flere tiår. Samtidig er han en habil trubadur og gitarist. Helge kommer fra et AP-hjem med sosialistiske tradisjoner og han har i mange år hatt sympatien sin der. Men nå har han fått nok av pandemi, vaksinemotstandere, politikere, klimaregninger og begrenset kapasitet på sykehus i verdens rikeste land.

I et langt innlegg på Facebook, som har fått en mengde delinger og "Likes", tar han bladet fra munnen og sier det han mener. Er Helge i takt med folket? Døm sjøl.

Denne kommentaren står for Wærøys egen del og er nødvendigvis ikke i samsvar med e-tv sit syn på saken

TEKST: Helge Wærøy

En «bløff» eller en «fordekt sannhet» kan være så mangt, men én ting er sikkert, når man blir konfrontert med sannheten, så kan det oppleves rent jævlig -uansett hva det er.

Nå har Helsevesenet i Norge blitt avslørt. Ikke nok med det, de har blitt «tatt med buksa nede». Det vi har sett igjennom snart to år er politikere og embetsfolk som er såkalt «ansvarlige» for Helsevesenet - og som er «svette på overleppa» bare ved tanken på at vi skal få et par-tre hundre ekstra innleggelser pga. denne helvetes pandemien vi har i vår tid. Tenk det; et par-tre hundre ekstra på sykehus på LANDSBASIS -hvorav 50-60 på intensiv og et par dusin på respirator - og vips så holder personellet på så å si alle sykehus på å jobbe seg ihjel.

Kort om hva Helsevesent egentlig er: Det er hele smørja av institusjoner, tjenester og lovgivning som dette samfunnet vi lever i har bygd opp for å stille diagnoser på alt fra skabb til flatlus samt styrke folkehelsen ved å øke prisen på brennevin og tobakk, yte diagnostikk, behandle og rehabilitere og gi omsorg ved akutte og kroniske sykdommer og skader. Alle skal få, selv den fattigste lasaron og den rikeste kakse skal ha rett til å få hjelp!. Dette tror jeg skal dekke sånn noenlunde «essensen» om hva dette «vesenet» egentlig er.

Så tilbake til saken: Det er et ordtak jeg ofte benytter fordi jeg synes det er litt tøft; nemlig «save some for rainy days», det er liksom litt tøffere enn breiflabbet trøndersk (synes jeg da) - men for de som slett ikke er gode på «utenlandsk» så betyr det altså noe slikt som å «forberede seg på litt dårligere tider»

Akkurat dét virker det som om alt av politikere og styrende organer i dette alvelandet har glemt totalt; eller så har de gitt totalt faen. Helsevesnet BURDE vært rustet til å tåle en pandemi fra Helvete om nødvendig. Vi har nok av politikere som sprader verden rundt og skryter av hvor rike vi er. Videre så hiver vi drøssevis av milliarder inn i meningsløse klimaprosjekter, fordi vi som nasjon har falt ned i denne «idiot-gropa» som er fylt med en gjeng tullinger som tror de kan kontrollere vår livgivende stjerne som heter Sola -og følgelig da bestemme klimaet og temperaturen på denne kloden. Etter min mening så er det en bløff av nesten ufattelige dimensjoner. Dette er akkurat som religion, peis på å be og driv med ritualer, så kan du håpe på tilgivelse for dine synder.

Men det koster penger. Noe så inn i gampræva med penger. Når så Støre står som nyslått statsminister og koser seg i glansen av kameralys på denne såkalte klimakonferansen i Glasgow og predikerer at han skal bevilge/gi/donere (stryk det som ikke passer) ikke bare syv, men FJORTEN MILLIARDER av det norske felleskapets penger til denne vanvittige bløffen, da kjenner jeg på at jeg er pinadø glad mine foreldre er stein daue for mange år siden! For jeg tror det hadde blitt umulig å forklare dem hvilke mekanismer som ligger bak denne galskapen.

I skrivende stund så er det så kaldt ute, at jeg skulle ønske jeg var bjønn og kunne vært i hi til langt faenivold ute i april. Så mye for global oppvarming liksom…

Tilbake til Helsevesenet og dets manglende kapasitet. Jeg undrer meg litt på hvorfor det skal være så fryktelig vanskelig å høyne beredskapen i den institusjonen som skal være den ultimate trygghet for oss alle? Hvorfor er det ingen som tenker langs «de lange linjer» lenger når det gjelder livets løp og levnet? Det burde ikke «komme som julebukken på kjerringa» at folk blir eldre og trenger både sykehus og andre helsetilbud. Sorry to say; men når det gjelder slike ting så kan man ikke planlegge utifra uker og måneder. Man må tenke minimum 2 til 3 TIÅR frem i tid! Altså må man planlegge for generasjoner! Det går rett og slett ikke an å utdanne helsepersonell på noen uker eller måneder! Det må bevilges penger; slik at yrket må kunne gjøres så lukrativt at f.eks sykepleiere som skal «ta dritten» føler at de har nok igjen for blodslitet de legger ned gjennom lønnen som kommer inn på konto. Og dette har vi pinadø råd til; når vi regelrett spyr ut milliarder over hele verden, som veldig ofte havner i lommene til korrupte kjeltringer. Bare det at vi driver og låner ut penger gjennom oljefondet til slike nasjoner som USA, Tyskland, Japan, Frankrike osv….og det da ikke skal være mulig å avlønne f.eks. sykepleiere og andre innenfor Helsevesenet på en anstendig måte i forhold til drittjobben de har -det kan få meg tennerskjærende forbanna.

Et eksempel som jeg er villig til å sverge på at de fleste har kjent på kroppen: Prøv og ring til et legesenter; så ser man fort hvor enkelt det er å få hjelp. Det starter allerede der. Eller dra på en legevakt; da får man jaggu ta høyde for at det tar TIMER før man kommer inn til den ofte enslige legen som er på vakt, hvis han i det hele tatt er på bygget. Og blir man innlagt; og dette er selvopplevd -selv om det kan være akutt, så er det faen ingen automatikk i at man får hjelp uten å vente flere timer. Hvorfor bevilges det ikke penger slik at man i alle fall kan ha råd til å ha mer enn én lege på vakt på et slikt sted som Trondheim, der legevakta har ansvar for hele; forbanna «Bartebyen» og «Dalstroka innafor og utafor».

Forstå det den som kan -og sannheten er at dette har bevilgende myndigheter og politikere fått slippe unna med i alt for mange år.For å dra en sammenligning; man snakker hele tiden om kommende generasjoner når det gjelder dette klimahysteriet! Hvorfor i svarte er det ingen som gjør det samme når det gjelder superviktige samfunnsfunksjoner som «helse/pleie/omsorg?

For å avslutte dette med klima: Hvis man ikke har noen beredskap i samfunnet mot virus og multiresistente bakterier; kan man da være så overvettes sikker på at det fremdeles er folk på denne planeten om 200 år? Jeg tror rett og slett vi tåler klimaendringer -om de er naturlige eller ei; bedre enn en spinnvill bakterie som tåler alt det vi i dag har av antibiotika, og regelrett tygger kjøttet og livskiten utav hvem faen det måtte være. Eller at de dukker opp et virus som viser seg å være ti ganger farligere enn både Ebola og Spanskesyken. Og dette kan glatt skje, uansett hvor stor «motstandskraft» enkelte vaksinemotstandere innbiller seg at de har.

Til slutt har jeg lyst til å komme med følgende scenario: Hva om det buklander et passasjerfly med 300 passasjerer på Gardemoen. 20-30 kreperer; vekk med dem. De trenger ingen traumebehandling. Men hva hvis de resterende 270-280 mennesker ombord i denne fiktive maskinen er forbrente, forrevet, maltraktert, og trenger akutt traumebehandling. Hvor farsken skal de kjøres da? På sykehusene i Oslo-regionen er det jo fullt med korona -og RS-viruspasienter som ligger og peser. Og personellet jobber så de bortimot spyr allerede. Og det er jo ikke stort bedre litt lenger unna «Oslobyen» heller.

HVOR ER beredskapen? Hvorfor har vi ikke større marginer å gå på? Hvem er det som ikke har kunnet greie å være litt forutseende når det gjelder slike ting?Jeg har dessverre lært én ting når det gjelder politikere. Å få noen av disse jævlene til å ta ansvar; det er omtrent som å «skvette vann på kald-gåsa» som en kompis av meg så elegant formulerte det. Han kreperte forresten alt for tidlig. Han ble ikke fulgt godt nok opp av Helsevesenet.

Og til slutt skrev Helge i sitt Facebook-innlegg:

NB: Kommentarer fra vaksinemotstandere og «virusfornektere» vil bli slettet! For meg har de blitt litt sånn som livsfarlige personer i trafikken. Jeg liker ikke at de finnes, men sånn er det bare. Skal man kjøre bil, så er det bare å håpe at man ikke treffer på dem langs veien.

Helge Wøærøy har i flere tiåret vært topptrener i boksing.
Helge Wøærøy har i flere tiåret vært topptrener i boksing.
I tillegg til boksekarrieren, er Helge Wærøy en velkjent trubadur i Trøndelag-
I tillegg til boksekarrieren, er Helge Wærøy en velkjent trubadur i Trøndelag-
Helge er vant med å stå i ringhjørnet, men denne gangen klarte han ikke si noe annet enn meningen sin - til stor begeistring på sosiale medier.
Helge er vant med å stå i ringhjørnet, men denne gangen klarte han ikke si noe annet enn meningen sin - til stor begeistring på sosiale medier.
Mange ungdommer har fått et bedre og meningsfyllt liv etter å ha trent under Helge Wørøys hånd.
Mange ungdommer har fått et bedre og meningsfyllt liv etter å ha trent under Helge Wørøys hånd.
Powered by Labrador CMS