PSG's Neymar og Leonel Messi i praktslag for PSG.

Messi og Neymar i praktslag hos PSG. God PL-start for Chelsea

Publisert Sist oppdatert

Med Neymar og Messi i storform i PSG, ble det storseier. Og Chelsea slo Everton i PL-starten. Nå blir det mye spennende fotball i flere utenlandske ligaer fremover.

Både Neymar og Messi viste at toppformen ikke er langt unna da de både scoret og assisterte i 5-0-seieren over Clermont i fransk 1.-divisjon søndag.

Ni minutter var spilt da Messi var nest sist på ballen til en formsterk Neymar. Skuddet til brasilianeren var utenfor rekkevidde til hjemmelagets keeper Mory Diaw.

Messi spilte bak spissene i et 3-4-1-2-system. Det kan virke som en svært giftig kombinasjon.

Neymar var selv nest sist på ballen da PSG gikk opp i 2–0 etter 26 spilte minutter. Scoringen kom ved Achraf Hakimi. Han skjøt fra nokså kort hold innenfor 16-meteren og høyt i det høyre hjørnet.

Neymar var igjen mannen som assisterte på 3-0-scoringen. Denne gangen fant frisparket hans hode til Marquinhos, og sistnevnte flikket den rett i mål.

Samme Neymar satte opp Lionel Messi til 4–0 med ti minutter igjen å spille, og samme mann scoret et glitrende 5-0-mål på et saksespark fire minutter før full tid. Argentineren ble perfekt satt opp av en krossball fra Leandro Paredes.

Chelsea's Jorginho jubler etter straffescoring mot Everton)

Et straffespark dypt inne i overtiden av første omgang ble avgjørende da Chelsea brøt marerittrekken på Goodison Park og vant 1-0 i Premier League lørdag kveld.

Chelsea hadde nemlig ikke slått Everton på fremmed gress siden april 2017, og London-klubben gikk inn i lørdagens oppgjør med fire strake serietap på Goodison Park.

I løpet av oppgjøret ble det lagt til henholdsvis åtte og ti minutter i de to omgangene. Dypt inne i overtiden av den første pekte Craig Pawson på krittmerket etter at Abdoulaye Doucouré la Ben Chilwell i bakken. I duell med Jordan Pickford var italienske Jorginho iskald.

Det betød tre viktige poeng for Thomas Tuchels mannskap. Arsenal og Tottenham har begge vunnet sine åpningskamper denne helgen, mens Liverpool snublet og avga poeng borte mot Fulham. Manchester City og Manchester United sesongåpner i Premier League søndag.

Nyervervelsene Raheem Sterling og Kalidou Koulibaly startet begge kampen for Chelsea. Marc Cucurella kom inn fra benken i andre omgang.

Neste helg tar Chelsea imot tidligere trener Antonio Conte og Tottenham til London-derby på Stamford Bridge. Everton skal på sin side til Birmingham og møte et Aston Villa-lag som lørdag ettermiddag fikk en blytung åpning på sesongen med 0-2-tap mot Bournemouth.