NAF krever avgiftskutt for å hjelpe bilistene. På ett år har prisene på bensin og diesel økt med 24 prosent.
NAF krever avgiftskutt for å hjelpe bilistene. På ett år har prisene på bensin og diesel økt med 24 prosent.

NAF: Bensinprisvekst på 24 prosent må møtes med lavere avgifter

Publisert

- Regjeringen må kutte avgiftene for å stoppe prisgaloppen på drivstoff. Folk er avhengig av bilen for å få hverdagen til å gå opp, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF, Norges Automobil-Forbund. Ferske tall viser at prisene på bensin og diesel har økt med 24 prosent på ett år

Dette sier NAF i en pressemelding som ble sendt ut i dag. De går kraftig ut mot drivstoffprisene.

Mandag 21. mars publiserte  Statistisk sentralbyrå oppdaterte månedlige tall for bensin- og dieselpriser. I snitt var prisene i februar i år 19,28 kr literen for blyfri bensin, 95 oktan og for diesel 18,23 kr literen. Dette er nesten 24 prosents prisøkning siden februar 2021.

- Denne utviklingen kan ikke fortsette. Økte drivstoffpriser kommer på toppen av høye strømpriser og prisvekst og en mulig renteøkning. Dette slår rett inn i økonomien til folk, og vi etterlyser mer politisk handlekraft, sier Ryste.

Har lovet avgiftskutt

I regjeringserklæringen til Arbeiderpartiet og Senterpartiet, Hurdalsplattformen, står det at regjeringen vil redusere avgifter som rammer folk flest, som for eksempel drivstoffavgifter. Det er lange ventetider på kjøp av elbil, blant annet på grunn av både mangel på halvledere og krig i Ukraina.

- Folk omstiller seg så raskt de kan. Nå presser drivstoffprisene vanlige folks økonomi uten at de har gode alternativer. Regjeringen har lovet lavere drivstoffavgifter, nå må regjeringen levere, sier Ryste.

Powered by Labrador CMS