Norsk tennisbragd: Casper Ruud klar for semifinale i French Open

Publisert

I kveld var vi vitne til den største tennis-prestasjonen i norsk idrettshistorie. Casper Ruud er klar for semifinalen i French Open. Ja, du leste riktig.

Casper Ruud fikk tidvis svært tøff motstand av danske Holger Rune i Roland-Garros-kvartfinalen, men beholdt roen da det gjaldt og vant 3-1 i sett.

Dermed er nordmannen klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering. Ruud møter den rutinerte kroaten Marin Cilic, som tidligere onsdag slo Andrej Rublev på rødgrusen i Paris.

19-åringen Rune skapte tennissensasjon da han slo ut verdensfirer Stefanos Tsitsipas i åttedelsfinalen, men noe nytt sjokk ble det ikke i kvartfinalen.

Dansken yppet seg etter en klar Ruud-seier i åpningssettet og vant det andre 6-4. Da hadde kampen jevnet seg ut, men et vendepunkt kom da nordmannen tvang fram tiebreak og vant det 7-2 i tredje sett.

KASTET UT MOR

Dermed ledet nordmannen 2-1, og dansken slet med å kontrollere temperamentet sitt. For tidligere i samme sett ble det action på Philippe Chatrier-banen Ruud brøt Rune til 4-3.

Dansken moste racketen sin i bakken før han satte seg på benken og begynte å brøle til moren sin på tribunen. Rune ba henne flere ganger om å forlate arenaen, noe hun også gjorde.

Med moren ute av sikte brøt Rune tilbake på direkten. Senere holdt spillerne egen serve til 6-6, men Ruud avgjorde i tiebreaket.

KOM TILBAKE

Ruud hadde ristet av seg nervøsiteten og åpnet det fjerde settet kontrollert. Han fikk også to bruddballer i game to, men klarte ikke å utnytte dem.

De to skandinavene holdt begge egen serve fram til det åttende gamet. Det ble langt og spennende selv om Ruud hadde tre bruddballer. Til slutt hentet nordmannen fram sin rutine og brøt til 5-3-ledelse.

I eget servegame kunne Ruud dermed serve inn både seier og semifinaleplass. Etter godt over tre timer tennis og 13 serveess ble det omsider norsk jubel.

TØFF OG RUTINERT MOTSTAND I SEMIFINALEN

Semifinalen mot Cilic spilles fredag. Kroaten var tidligere onsdag gjennom en heftig femsetter mot Rublev som ble avgjort i tiebreak i siste sett.

Cilic vant US Open i 2014 og har vært i finalen i både Wimbledon og Australian Open. I Roland-Garros er han derimot i semifinalen for første gang.

33-åringen fra Kroatia er rangert som verdens 23. beste herrespiller, mens Ruud er nummer åtte på ATP-rankingen.

Powered by Labrador CMS