Feirer 50 år jubileum:

Null-løpene på Ringerike feirer 50 år

Flere har vært med siden starten i 1973

Publisert Sist oppdatert

Hva er et null-løp? Enkelt fortalt så skal man løpe(eller gå) en runde to ganger og tidsdifferansen skal være null. Terje Sandli(81) startet dette eventyret på Ringerike i 1973. I år feirer de 50 års jubiluem. E-tv ble med på en tirsdag da løpet gikk på Eggemoen.

-Vi måtte ha et alternativ til elitesatsingen i Ringerike Friidrettsklubb. Jeg fikk i oppgave av kretsen å lage et opplegg som passet mosjonistene. Da kom jeg på null-løps ideen. Vi har vært oppe i 270 deltakere på en tirsdag. Fra april slutten av november møtes vi. Ikke bare er det fin trening men det har blitt et sosialt treffpunkt også, sier mannen som startet det hele, Terje Sandli.

Da vi var på Eggemoen en tirsdag for drøye uke siden, kom det 150 mosjonister i alle aldersklasser. De hadde lagt opp til to løyper, en på 2000 meter, en på 900 meter. Etter første runde må man stemple et kort i automaten. Det samme gjør man når man kommer i mål. På den måten får man den riktige differansen. Alt dreier seg om jevnt tempo enten man løper, jogger eller går.

Mannen med flest nuller, i alt 68, er 89 år.

-Det handler om flaks og om dyktighet. Jeg har brukt 50 år på å klare 68 nuller. Målet er 70. Det håper jeg kommer denne sesongen, sier sprekingen, Oddvar Larsen, til e-tv.no.

Sveinung Berg, tidligere friidrettstrener i elitegruppa i Ringerike Friidrettsklubb er dårlig til beins. Derfor velger han å gå med staver.

-jeg går mye ellers også men synes det er fint å komme hit. Da treffer jeg folk. En flott møteplass, sier Sveinung.

Her kan dere høre hva de respektive hadde å si om null-løpet.

Powered by Labrador CMS