IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Franske politifolk patruljerer stranden i Wimereux, på leting etter migranter som forsøker å krysse Den engelske kanal til Storbritannia. Foto: AP / NTB
Franske politifolk patruljerer stranden i Wimereux, på leting etter migranter som forsøker å krysse Den engelske kanal til Storbritannia. Foto: AP / NTB

Minst 27 mennesker mistet livet i Den engelske kanal

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Minst 27 mennesker som var på vei til Storbritannia, omkom da en båt full av migranter sank i Den engelske kanal. Boris Johnson har kalt inn til krisemøte.

Det er den dødeligste ulykken som har rammet denne travle migrantruten mellom Frankrike og Storbritannia siden den ble tatt i bruk i stor skala i 2018, ifølge nyhetsbyrået AFP. 

– Denne katastrofen i Kanalen er en tragedie, tvitrer Frankrikes statsminister Jean Castex.

Frankrikes innenriksdepartement opplyste onsdag ettermiddag at patruljefartøyer fant døde og bevisstløse mennesker i vannet etter at en fisker slo alarm. Senere sa fransk politi at 27 mennesker er bekreftet omkommet. De dro i båt ut fra Dunkerque øst for Calais i en båt med rundt 50 mennesker om bord.

Tre helikoptre og tre båter deltok i letingen etter overlevende, ifølge lokale myndigheter. Drapsetterforskning

Fransk påtalemyndighet har åpnet etterforskning av uaktsomt drap, og Storbritannias statsminister Boris Johnson har kalt inn til krisemøte.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin var onsdag på vei til stedet.

– Den kriminelle naturen til smuglerne som organiserer disse overfartene kan ikke fordømmes nok, tvitrer Dramanin.

– Mine tanker er hos de mange savnede og skadde, ofre for kriminelle smuglere som utnytter deres fortvilelse, sier Castex.Krangler

Ulykken skjer mens Storbritannia og Frankrike fortsetter å krangle om hvordan de skal håndtere strømmen av migranter og flyktninger. Britene har bedt Frankrike innføre strengere tiltak for å hindre at de legger ut på reisen. 

Ifølge franske myndigheter har 31.500 mennesker forsøkt å ta denne veien til Storbritannia hittil i år. 7.800 mennesker er reddet på sjøen, og tallene er doblet siden august. 

Før onsdagens tragedie var sju mennesker bekreftet eller fryktet omkommet i ulike hendelser hittil i år.