Dennis Hauger fra Prema Racing. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dennis Hauger fra Prema Racing. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Opptur for Hauger

Dennis Hauger (19) fikk en lei start på Formel 2-løpet i italienske Monza søndag, men kjørte seg opp fra 19.- til 5.-plass

Fra startspor 19 hadde Hauger en tøff oppgave foran seg i det som ble en dramatisk Formel 2-runde. Mot slutten var nordmannen på skuddhold til en pallplass.

Slik ble det ikke, men Hauger noterte seg likevel for en respektabel 5.-plass. Jehan Daruvala tok sesongens første seier foran danske Frederik Vesti. Ayumu Iwasa ble nummer tre.

Hauger startet svakt og havnet bakerst i feltet umiddelbart etter å ha hatt startspor 19. Det gjorde dog at han ikke var involvert i noen av uhellene som oppsto tidlig. Til sammen åtte førere måtte takke for seg.

Deretter fikk Hauger en straff for at hans lag ikke var raske nok med dekkene i tide før start. Det endte med en såkalt «drive-trough»-straff hvor han måtte kjøre gjennom pit lane og ut på banen igjen.

Det er kun topp 10 som får poeng, og håpet for det var ute for Hauger om ikke en ny krasj oppsto. Det gjorde det, og mulighetene åpnet seg da løpet ble rødflagget.

Under lørdagens sprintløp klatret Hauger fra 19.- til 9.-plass. På den nest siste runden hadde han best rundetid.

19-åringen hadde store fartsproblemer under fredagens kvalifisering, som ga ham 19. startposisjon i søndagens hovedløp i Italia.

NTB

Powered by Labrador CMS