Casper Ruud avslørte etter seieren over Marin Cilic at han tenkte så lite på finaleplassen som mulig
Casper Ruud avslørte etter seieren over Marin Cilic at han tenkte så lite på finaleplassen som mulig

Ruud: -Jeg spilte som om det var tredje runde

Publisert

-Jeg tenkte så lite som mulig. Forestilte meg at jeg spilte i tredje runde, sa Casper Ruud. Og så sikret han seg en finaleplass i French Open. Der møter han idolet Rafael Nadal.

Det norske tennisesset Casper Ruud avslørte etter seieren over Marin Cilic at han tenkte så lite som mulig på at han spilte om finaleplass i Grand Slam.

– Det er vanskelig å beskrive, sa Ruud på pressekonferansen etter at han sikret sin første Grand Slam-finale i Roland-Garros. Der venter barndomshelten Rafael Nadal.

Ruud fortalte videre at han forsøkte å tenke så lite på det som mulig. Etter et tungt første sett, slo Ruud kraftig tilbake og utklasset til slutt veteranen Cilic. 33-åringen har før vunnet US Open i 2014.

– Jeg prøvde å tenke at det bare var tredje runde i turneringen. Jeg ville ikke tenke på at jeg spilte om finale, sa nordmannen videre.

– Helt til siste ball var spilt var jeg egentlig i tredje runde i Roland-Garros. Kanskje jeg må gjøre det i finalen og, sa Ruud og la til at Cilic har spilt «fantastisk tennis» hele uken.

For hvert steg 23-åringen tar ute på grusen i Roland-Garros er det rekord for en nordmann i Grand Slam-sammenheng. Ulrikke Eikeri tapte finalen i mixed double tidligere i turneringen, men aldri før har en norsk utøver spilt finale i singel.

– Grand Slam-finale er noe jeg har drømt om siden jeg begynte å spille tennis, sa Ruud.

Powered by Labrador CMS