Casper Ruud under kampen mot Jack Sock i Laver Cup fredag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Casper Ruud under kampen mot Jack Sock i Laver Cup fredag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Ruud til Asia: Spiller ATP-turneringer i Sør Korea og Japan

Publisert Sist oppdatert

Tennisspiller Casper Ruud har lagt Laver Cup bak seg og skal jakte nye titler og rankingpoeng i Asia. Først ut er en turnering i sørkoreanske Seoul.

Hardcourt-turneringen utendørs i Sør-Korea er denne uken tilbake på ATP-touren for første gang siden 1996. Her skal Ruud kjempe mot blant andre Cameron Norrie, Taylor Fritz og Denis Shapovalov. De blir trolig hans største utfordrere i ATP 250-turneringen.

Deretter venter Japan Open i Tokyo uken etter. ATP 500-turneringen ble vunnet av Novak Djokovic sist den ble avholdt i 2019. Også der vil Norrie og Fritz være blant favorittene sammen med nordmannen. I tillegg til Frances Tiafoe fra USA, som tok seg til semifinalen i US Open tidligere i år.

– Jeg skal prøve å nyte det og prøve å spille bra. Jeg vet jeg må ha en bra høst for å sikre meg til Torino (ATP-sluttspillet med sesongens åtte beste spillere). Jeg vil prøve å ende året på en god ranking, så da må jeg gjøre det bra. Det blir viktig for meg å få til noen gode resultater nå, sier Ruud til NTB.

Ruud deltok i helgen i Laver Cup som en del av det europeiske laget. Sammen med stjerner som Roger Federer, Rafael Nadal og Djokovic ble det tap for verdenslaget.

Mandagens ferske verdensranking er uendret i toppen, og Ruud er stadig nummer to bak sin overmann i US Open-finalen spanske Carlos Alcaraz.

Powered by Labrador CMS