Casper Ruud er i finalen i US Open. En tennis-sensasjon. Foto: Charles Krupa/ AP/ NTB.
Casper Ruud er i finalen i US Open. En tennis-sensasjon. Foto: Charles Krupa/ AP/ NTB.

SENSASJONEN

Casper Ruud ødela Karen Khatsjanov

Publisert Sist oppdatert

Sensasjonen Casper Ruud(23) har i kveld skrevet seg inn i norske historiebøker. Å nå verdenstoppen i tennis er på linje med det Jacob Ingebrigtsen driver med i disse dager. Finaleplass i US Open er bare fantastisk. I kveld banket han Karen Khatsjanov(26) i med settsifrene 7-6, 6-2, 5-7, 6-2

Vi har verdens beste mellomdistanseløper på 22 år. Nå har vi kanskje verdens beste tennisspiller på 23 år. (I hvert fall på rankingen). Norske idrettsprestasjoner forbløffer en hel verden.

Casper hadde problemer i det tredje settet, men kom sterkt tilbake i det fjerde og tok ganske raskt kommandoen. Casper har blitt kritisert over å være svak med nettet, men i denne kampen vant han mange baller helt der fremme. Og da Casper gikk opp til 4-1 i det fjerde settet, trodde de fleste at kampen i realiteten var avgjort. Likevel kom russeren sterkt tilbake, Casper gjorde en del feil, men Casper gikk opp til 5-1. Da gjensto det kun et poeng før han var klar for finale. Likevel svarte russeren som gikk opp til 5-2. I matchball spiller Casper Ruud helt nydelig. 15-0. Så 30-0 i favør Ruud. Deretter 40-0. 25.000 tilskuere jubler for nordmannen. 60-0.

Casper gikk til sin andre Grand Slam finale.

– Dette var nok en god kamp fra meg. Vi var begge litt nervøse i starten, og man er nødt til å huske på at dette muligens var den største kampen i karrieren for oss begge. Seieren i det første settet ga meg ro, og i det andre og fjerde settet spilte jeg fenomenalt, sa en tydelig fornøyd Ruud i seiersintervjuet på indre bane.

Den norske tenniskometen er dermed klar for sin andre Grand Slam-finale denne sesongen. I starten av juni tok Snarøya-gutten seg hele veien til finalen i Roland-Garros der det ble tap mot Rafael Nadal.

– Etter finalen i Roland-Garros var jeg selvfølgelig utrolig fornøyd, men likevel ydmyk nok til å tenke at det kunne bli min eneste finale i en Grand Slam-turnering. Nå er jeg tilbake noen måneder senere, så det er vanskelig å beskrive med ord, fortsatte 23-åringen.

– Tennis er et psykologisk og fysisk spill, og noen ganger må man late som man føler seg bedre enn man gjør. Da handler det om å puste med magen, slo Ruud fast.

Snarøya-gutten er sikret å innta posisjonen som verdensener om han søndag står igjen som vinner av turneringen. Et eventuelt finaletap vil også holde til 1.-plass på ATP-rankingen dersom spanske Carlos Alcaraz taper sin semifinale mot amerikaneren Frances Tiafoe.

Powered by Labrador CMS