Solbakken: Sverige er favoritter

Publisert

Slo Serbia i går. I dag er han på ny kurs. Ståle Solbakken dytter favorittstemplet over på Sverige når Norge møter "søta boro" på bortebane.

Landslagssjef Ståle Solbakken har raskt vendt blikket mot Sverige og går for en ny skalp på bortebane i nasjonsligaen søndag.

Fredag morgen klokken 5 kom slitne og glade norske fotballherrer fram til hotellet sitt i den svenske hovedstaden etter den kruttsterke 1-0-seieren over Serbia.

Solbakken forteller at han ennå ikke har rukket å snakke taktikk med spillerne foran bortemøtet med «Söta bror», men at man kjapt må komme seg videre fra kampen i Beograd.

– Vi har ikke tid til å dvele ved det som skjedde i går. Å rangere den kampen er ikke viktig. Det som teller er å prøve å ta en ny skalp på søndag, sa landslagssjefen da han møtte pressen ved treningsbanen i Enebyberg nord for Stockholm.

– Sverige er vel favoritt på sin hjemmebane. Men det var Serbia også. Så får vi se, smilte han lurt til journalistene.

– Jeg er ikke så veldig opptatt av hvem som er favoritter. Vi må gå inn og gjøre en god jobb, og vi vet at vi møter et godt lag med sterke offensive profiler, sa Solbakken og ramset opp Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Emil Forsberg og Anthony Elanga.

Han fikk også spørsmål om skadeproblematikken på stopperplass hos Sverige. Blant andre er kaptein og Manchester United-stjerne Victor Lindelöf ute.

– Jeg har trent veldig mange svenske stoppere opp gjennom, og de har alltid bra kvalitet og god disiplin. Så de får nok satt sammen et bra par.

Powered by Labrador CMS