Magnus Karlsen har solgt et selskap og fått 800 millioner.
Magnus Karlsen har solgt et selskap og fått 800 millioner.

Solgt for 800 millioner

Sjakknettstedet Chess.com har fått akseptert et bud på nær 800 millioner kroner for Magnus Carlsens sjakkselskap Play Magnus Group.

Chess.com opplyser om oppkjøpet onsdag ettermiddag. I en børsmelding fra Play Magnus Group framgår det at budet er på 13 kroner per aksje, som innebærer at Carlsens selskap selges til sjakknettstedet for 798,9 millioner kroner.

– Chess.com er begeistret over å kunngjøre at vi har lagt inn et bud på Play Magnus Group. Magnus Carlsen og ledelsen i Play Magnus er entusiastiske og har godtatt budet. Vi venter at det vil ta seks-åtte uker å fullføre denne prosessen. Fram til det vil Chess.com og Play Magnus forbli uavhengige selskaper, skriver Chess.com.

– Positivt og spennende

Chess.com er verdens mest besøkte sjakknettsted og er blant annet vertskap for en rekke turneringer i tillegg til å være et sjakkforum.

Carlsen sier i en videosamtale med Chess.com-sjef Danny Rensch at han gleder seg til det videre samarbeidet.

– Vi har hatt en prosess som har vart i noen måneder. Jeg synes det har vært veldig positivt, og vi har snakket om mulighetene for framtiden. Jeg synes det er veldig spennende å være en del av det, sier den norske sjakkeneren, som ifølge Dagens Næringsliv eier 8,5 prosent av aksjene i selskapet.

Stor vekst

Play Magnus ble startet i 2013 og bygget rundt sjakk-appen med samme navn. Senere har selskapet vokst kraftig med en bredere satsing på digital sjakk, sosial spilling og e-læring. Selskapet ble børsnotert i 2020.

Play Magnus Group la tidligere onsdag fram sine resultater for annet kvartal i 2022. Der kommer det blant annet fram at selskapet hadde 16 prosent inntektsvekst målt mot samme kvartal i fjor.

– Vi har bygget fantastiske produkter og tjenester og etablert sterke merkevarer i løpet av de siste ni årene. Når vi ser fram til Play Magnus' neste fase og forsøker å balansere vekst med lønnsomhet, særlig med bakgrunn i dagens markedsbetingelser, mener vi at det er riktig vei videre å alliere seg med Chess.com, sier styreleder Anders Brandt i Play Magnus Group.

NTB

Powered by Labrador CMS