Franske Ugo Humbert slo ut Casper Ruud I Wimbledon)
Franske Ugo Humbert slo ut Casper Ruud I Wimbledon)

Tidlig exit for Casper Ruud I Wimbledon

Norges tennisstjerne Casper Ruud fikk det tøft på gresset i 2. runde i Wimbledon-turneringen. Han røk 1-3 i sett mot franske Ugo Humbert.

Ruud forsvant ut av Grand Slam-turneringen med settsifrene 6-3, 2-6, 5-7, 4-6. Det siste settet ble i praksis avgjort etter et elendig norsk servegame på stillingen 4-4.

Derfra servet Humbert inn seieren og avansementet. Tidligere i settet misbrukte Ruud tre bruddballer.

– Det var en litt opp-og-ned-kamp. En del var bra, men dessverre var servingen til tider for dårlig. Jeg hadde muligheter i både tredje og fjerde sett, men det gikk ikke helt på de viktigste ballene i dag, sa Ruud til NTB på pressekonferansen etter kampen.

Han omtalte Humbert som en god gresspiller og mente han fikk vist gode tendenser på underlaget han trives minst på.

– Jeg føler jeg er blitt litt bedre på gress de dagene jeg har vært her.

Ruud, som var i 2. runde av Wimbledon-turneringen for første gang, startet perfekt og tok føringen i kampen. Utover i oppgjøret ble Ruud mer defensiv, og Humbert fikk sving på sakene.

Det var tredje gangen Humbert slo Ruud på ATP-touren.

Humbert vant gressturneringen i Halle i fjor, men har hatt en svak sesong med kun fem seirer før Grand Slam-konkurransen i London.

Drømmestart

Franskmannen, som tidligere har vært nummer 25 på verdensrankingen, klarte ikke å forsvare tittelen i Halle før årets Wimbledon-turnering. De svake resultatene har sendt ham helt ned på 112.-plass på verdensrankingen.

Ruuds første sett var imponerende. Han returnerte nær perfekt i det første gamet og brøt franskmannen ved første mulighet. Humbert slo likevel tilbake umiddelbart og ordnet balanse i regnskapet.

Snarøya-gutten brøt deretter Humbert to ganger til og vant komfortabelt 6-3. Humbert traff med 75 prosent av førsteservene sine, men Ruud returnerte godt gjennom hele settet.

Slo tilbake

I sett to ble Ruud brutt i sitt andre servegame. Han fikk én breakball til å utligne stillingen midtveis, men Humbert spilte mye bedre. Franskmannen vant komfortabelt.

Ruud gikk opp til 3-0 i det tredje settet, men tapte deretter de tre påfølgende gamene. Humbert spilte seg opp og brøt Ruud til 6-5 og servet hjem en 2-1-ledelse.

Norsk seier måtte til i fjerde sett for å forlenge kampen. Ruud hadde muligheten til å bryte og gå opp i 4-2, men tok ikke vare på den.

Wimbledon-oppholdet er ikke helt over for Ruud. Nå vender han blikket mot doubleturneringen på det engelske gressteppet.

NTB

Powered by Labrador CMS