Omar Elabdellaoui under landslagstreningen i fotball mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Omar Elabdellaoui under landslagstreningen i fotball mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tilbake på landslaget etter øyeskaden

Publisert Sist oppdatert

Omar Elabdellaoui (30) er tilbake i fotballandslaget etter karrieretruende øyeskader og kan få sin 50. kamp for Norge.

Tabelltopp Norge møter Slovenia borte lørdag og Serbia hjemme tre dager senere. Begge oppgjørene inngår i Uefas nasjonsliga nivå to.

Nyttårsaften for vel halvannet år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet.

14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray, men kontrakten hans ble terminert tidligere i høst. 30-åringen står uten klubb og har trent med Lillestrøm den siste tiden.

Hvis Elabdellaoui kommer på banen dagene som kommer, vil han gå inn i klubben for spillere med 50 A-landskamper eller flere. Den har i dag 50 medlemmer og toppes av John Arne Riise med 110.

Omar Elabdellaoui under en pressekonferanse med herrelandslag i fotball før nasjonsligakampene mot Slovenia og Serbia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Omar Elabdellaoui under en pressekonferanse med herrelandslag i fotball før nasjonsligakampene mot Slovenia og Serbia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Bestemt

Han sier at han tidlig var bestemt på at han skulle komme seg tilbake på banen.

– Det kjennes utrolig deilig å være tilbake. Dette betyr utrolig mye for meg. Jeg har vært gjennom mye. På samme måte som jeg har ventet lenge med å være tilbake på trening, så har jeg ventet lenge på landskamp nummer 50, svarte Elabdellaoui på spørsmål fra NTB under pressetreffet på Lillestrøm.

Han benytter briller både i trening og kamp, men sier at synet er helt restituert etter en rekke operasjoner.

– Synet er 100 prosent, alt er bra. Brillene er mer for beskyttelse, sa Elabdellaoui.

Han fortalte om en tøff tid der han en stund «levde på minner» fordi han i perioder ikke kunne se.

Tøft

Han vet at kampen om en plass på laget er tøff. Ting har endret seg siden sist han var med på landslaget.

– Den største forskjellen er at vi har en verdensstjerne (i Erling Braut Haaland). Vi har også en Martin Ødegaard som er kaptein for en stor klubb. Det er stor forskjell fra sist gang jeg var med, sa Elabdellaoui.

Landslagssjef Ståle Solbakken er usikker på hvor han har den tidligere landslagskapteinen.

– Jeg vet egentlig ikke eksakt hvor Omar står. Jeg så ham i «preseason». Da så det veldig bra ut, men det er ganske lenge siden, sa Solbakken til NTB.

Elabdellaouis klubbframtid er ikke avklart. Han tar ikke bare hensyn til seg selv, men kona og deres tre barn er viktige elementer når hans neste kontrakt skal underskrives.

Powered by Labrador CMS