Drammen  20220303. Maiken Caspersen Falla inn til seier i sin kvartfinale i  langrenn, sprint i verdenscupen i DrammenFoto: Lise Åserud / NTB
Drammen 20220303. Maiken Caspersen Falla inn til seier i sin kvartfinale i langrenn, sprint i verdenscupen i DrammenFoto: Lise Åserud / NTB

Maiken Caspersen Falla vant verdenscupsprinten i Drammen

Publisert

NTB

Maiken Caspersen Falla (31) gikk inn til en etterlengtet sprinttriumf i Drammen. Det var hennes første verdenscupseier på over to år.

Hun var i mål foran nybakt OL-vinner Jonna Sundling. Det var Fallas sjette sprintseier i Drammen.

Norge fikk med seg sju av tolv sprintere fra kvinnenes prolog. Der ble Ane Appelkvist Stenseth nummer tre og var raskest av de norske.

Trønderen røk i likhet med fire lagvenninner ut i kvartfinalene. Hun gikk inn til tredjeplass i sitt heat, men tiden var ikke god nok til å gi et «lucky loser»-avansement. Exit ble det også på tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng samt Kristine Stavås Skistad og Hedda Østberg Amundsen.

I semifinalen endte Julie Myhrvold sist i heatet Falla vant foran Sundling.

Tidligere på dagen greide Anna Svendsen og juniorverdensmester Maria Hartz Melling akkurat ikke å ta seg videre fra kvalifiseringen. De ble henholdsvis nummer 31 og 32. Tidlig slutt ble det også for Ingrid Gulbrandsen, Hanne Wilberg Rofstad og Kristin Austgulen Fosnæs.

Prologvinner Johanna Hagström røk ut i kvartfinalen etter et selvforskyldt fall på et lett strekke etter knapt to minutter.

Powered by Labrador CMS