IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

-Det er Ståle Solbakkens skyld, sier Lasse Olsrud Evensen i en kommentar.
Foto: Fredrik Hagen / NTB
-Det er Ståle Solbakkens skyld, sier Lasse Olsrud Evensen i en kommentar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

EVENSEN MENER: Det er Ståle Solbakkens skyld

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det måtte altså en energibunt fra Grue til for å sette fyr på landslaget. Ståle Solbakken er mest sannsynlig redningsmannen for norsk landslagsfotball. Makan til energi, kampvilje, pågangsmot og lyst til å prestere, kan jeg nesten ikke huske fra vårt fotball-landslag.

Og ja: det er Solbakkens skyld. Alt sammen. Det er ikke mange månedene siden vi så laget under Lagerbäck. Fullstendig energiløst. Vi husker reservelandslaget uten Lagerbäck. Mye mer energi. Konklusjon: dette har noe med treneren å gjøre.

Jeg tror en landslagstrener-jobb passe Ståle Solbakken perfekt. Det er ikke mye man får gjort med en ukes samling før kampene. Det krever kunnskap om det mentale, om å trykke på de riktige knappene. Bare det å hente inn de riktige folkene, drille de riktige elementene, skape forståelse i gruppa – samt gjort riktige analyser, krever masse. Her har Solbakken satt sammen et team rundt laget som skaper tiltro og ikke minst inspirerer til innsats. Sjøl er han den viktigste brikke i dette spillet.

Selv uten Haaland og de andre stjernene så vi et landslag som virkelig ville i gårsdagens kamp mot Tyrkia. Det krever ikke mye fotball-kunnskap for å skjønne at Norge gjorde en heroisk innsats foran 25.000 hjemmepatrioter. Tyrkiske fotballsupportere er et par hakk mer gale enn hvordan nordmenn oppfører seg på tribunen, vikinghjelmer og norske flagg til tross.

Neste hjemmekamp bør norske supportere kjenne sin besøkelsestid. Nå har vi faktisk en reell mulighet til å få et landslag i VM. Med Ståle Solbakken på benken er jeg superoptimist.