IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Berit Kjøll og idrettstinget fattet vedtak om at all bruk av høydehus i fremtiden skal rapporteres til Antidoping Norge.
Foto: Berit Roald / NTB
Berit Kjøll og idrettstinget fattet vedtak om at all bruk av høydehus i fremtiden skal rapporteres til Antidoping Norge. Foto: Berit Roald / NTB

Bruk av høydehus må meldes til Antidoping Norge

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Norske toppidrettsutøvere som ønsker å benytte høydehus, må melde det inn til Antidoping Norge. Dette selv om simulert høyde ikke står på WADAs forbudsliste.

Det besluttet det ekstraordinære Idrettstinget søndag, melder VG.

Det kom fram at det ikke finnes noen sanksjonsmuligheter mot dem som ikke bruker høydehus i tråd med de retningslinjene som idrettstinget søndag vedtar.

– De som vil bruke simulert høyde, skal rådføre seg med eksperter i Olympiatoppen. Det skal bare brukes av utøvere som er på svært høyt internasjonalt nivå over tid. Og bruken skal registreres hos særforbundet – og viderebringes til Antidoping Norge, sa visepresident i NIF Vibecke Sørensen på søndagens ting.

Grunnen til denne ordningen er ifølge Sørensen denne: – Fordi bruk av høydehus kan maskere andre ulovlige metoder, og fordi det kan gi endret blodprofil hos utøveren.

Det særnorske forbudet mot bruk av simulert høyde, ble opphevet i vår.

I Norge var bruk av høydehus forbudt fra 2003. Forslag om å skrote forbudet ble nedstemt av idrettstinget både i 2008 og 2015.