IKKE HELT SOM ALLE ANDRE

Mathias Lilleheim

e-tv sin treningsekspert: Mathias Lilleheim

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

-Dette blir spennende, sier Mathias Lilleheim, nå bosatt på Stryn etter å ha jobbet på Olympiatoppen I Oslo siden 1989. Han regnes som en av de aller beste i Norge på styrketrening, og vil i en serie artikler på e-tv.no gi gode råd om funksjonell styrketrening som passer for alle.

Han har en lang og omfangsrik utdannelse og yrkeserfaring. Mathias forteller:

-Jeg er utdannet ved Norges Idrettshøyskole. Etter dette jobbet jeg på Olympiatoppen fra 1989 til jeg flyttet tilbake til hjembygda Stryn i 2017. Det å ha vært en del av fagmiljøet på Olympiatoppen gjennom nesten 30 år, har betydd svært mye for min faglige utvikling. I starten jobbet vi nesten utelukkende med tradisjonelle styrketreningsøvelser for enkeltmuskler eller mindre muskelgrupper, der utgangspunktet var å isolere treningen av akkurat disse musklene, men gradvis forsto vi viktigheten av helhetlig trening med fokus på de spesifikke kravene for ulike idretter og på individuelle tilpasninger for hver enkelt utøver.

-Funksjonell Trening for å skape forutsetninger for utvikling av effektive idrettsspesifikke teknikker. På Olympiatoppen har jeg arbeidet tett inn mot utøvere som Suzann «Tutta» Pettersen, Marit Bjørgen, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Siren Sundby (OL-gull i seiling i Athen 2004).

Parallelt med jobben på Olympiatoppen har jeg de siste 15 årene undervist og vært kursholder ved flere Høyskoler (Høyskolen i Kristiania og Høgskulen på Vestlandet), i tillegg til at jeg var fast kursholder for Akademiet For Personlig Trening (AFPT) gjennom en årrekke. Denne undervisningen har vært knyttet til temaer som «Kjernetrening», «Trening for Mage og Rygg», «Funksjonell Trening» etc.

Mathias har selv vært en meget habil spydkaster med kast langt over 80 meter. Samtidig er han en ivrig fluefisker og regnes som en av de aller beste instruktørene også innenfor dette felt. Blant annet har han trent casting-landslaget.

Både i videoen – og senere i rene digitale kurs, vil Mathias være med på å utvikle e-tv sine produkter innenfor trening i tiden som kommer.