Sandvolleyball

Vant world cup igjen

Og neste uke er det EM for Sørum og Mol

Christian Sandlie Sørum (27) og Anders Berntsen Mol (26) klarte å ta revansje på USA-duoen Miles Partain og Andrew Benesh i nattens finale i World Tour-runden i Canada. Dermed sikret de seg World Tour rundeseier nummer tre for sesongen. Neste uke starter EM hvor nordmennene er favoritter.

I forrige World Tour-runde i Gstaad i Sveits ble det finaletap for de samme amerikanerne Miles Partain og Andrew Benesh. Der ble det knepent tap i finalen. Sørum og Mol var klare på at det ikke skulle skje denne gangen.

Nordmennene vant i natt 2-1 med sifrene 21-17, 15-21 og 15-10. Dermed vant de samtlige kamper i verdensturneringen i Canada.

– Utrolig morsomt å vinne finalen. Det var vanvittig gøy å spille i Canada. Canadierne heiet på oss, sier Anders Mol etter finaleseieren.

– Det var helt klart en viktig seier for oss. Ja, viktig å vite at vi kunne slå dem. De virket litt uslåelige i Sveits da vi tapte to ganger for dem. Vi gjorde noen små endringer i spillet vårt siden vi møtte dem i Sveits. Det hjalp, konkluderer Anders Mol.

Fakta om Sørum og Mol

Christian Sørum og Anders Mol har OL-gull fra Tokyo. De har ett VM-gull (2022), og de har vunnet EM for seniorer hele fire ganger sammen. De vant også EM U22 sammen i 2016. De har vunnet 22 World Tour turneringer – og de har vunnet World Tour sammenlagt 4 sesonger. Duoen har vært rangert som nummer 1 i verden siden sommeren 2018.

– Nå fikk vi vist at Norge fortsatt er best. Ekstra gøy å ta denne finaleseieren. Nå tar vi med oss denne selvtilliten til EM. Vi tar også med oss to slitne kropper etter en tøff turnering samt «jetlag». Men selvtilliten er viktig. Å spille på seg selvtillit gjennom mange kamper er den beste treningen, sier Anders Mol.

Neste for Sørum og Mol blir EM i Wien i neste uke. De reiser direkte fra Canada til Wien.

Mol og Sørum vant også World Tour-turneringene i Doha og i Tsjekkia i februar og i juni. Hittil i år har de tre førsteplasser – samt finaleplass i samtlige World Tour-runder. Sørum og Mol har verdensserien, EM i Wien i august og VM i Mexico i oktober på dagsorden i år. Til neste år er det OL i Paris som er det store for duoen.