TV-skjermene i Japan viser oppskytningen av en Nord-Koreansk rakett. Befolkningen i Japan følger nøye med.(AP Photo/Koji Sasahara)
TV-skjermene i Japan viser oppskytningen av en Nord-Koreansk rakett. Befolkningen i Japan følger nøye med.(AP Photo/Koji Sasahara)

Nord-Korea prøveskjøt raketter, muligens fra ubåt

Publisert

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett som landet i havet øst for den koreanske halvøya, ifølge Sør-Korea og Japan.

Prøveoppskytningen skjedde fra marinebasen Sinpo i 10-tiden lokal tid tirsdag. Basen benyttes blant annet av nordkoreanske ubåter, og det er tidligere kjent at landet er i ferd med å utvikle raketter til bruk fra ubåt.

Ifølge det sørkoreanske forsvaret var det snakk om én rakett, men Japans statsminister Fumio Kishida opplyser til nyhetsbyrået Kyodo at det var to. Nord-Korea har ikke kommentert meldingene.

Oppskytningen skjer mens etterretningstopper fra USA, Sør-Korea og Japan skal samles i Seoul for å diskutere den spente situasjonen mellom nord og sør.

Flere hundre representanter for internasjonal våpenindustri og mange lands forsvar er også samlet i den sørkoreanske hovedstaden for landets største våpenmesse noensinne.

Det var ventet at Sør-Koreas president ville samle det nasjonale sikkerhetsrådet for å diskutere oppskytningen senere tirsdag.

Atomforhandlingene mellom USA og Nord-Korea har stått i stampe i mer enn to år. Nord-Koreas leder Kim Jong-un har sagt han vil styrke atomprogrammet, og det har kommet meldinger om stor aktivitet den siste måneden.

President Joe Bidens spesialutsending til Korea, Sung Kim, skal holde samtaler med allierte i Seoul de kommende dagene, med mål om å få i gang forhandlingene med Nord-Korea igjen.

Powered by Labrador CMS