Fabian Wilkens Solheim jubler for OL-bronsen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Fabian Wilkens Solheim jubler for OL-bronsen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Alpint: Bronsejubel for Norge – sendte Shiffrin hjem fra OL uten medalje

Publisert

Norge kopierte prestasjonen fra forrige OL og tok bronse i lagkonkurransen i parallellstorslalåm. USA ble slått på tid i en dramatisk bronsefinale.

I den avgjørende duellen mot USA ble det 2-2, men Norge vant på tid. Østerrike vant finalen foran Tyskland.

I den siste alpinkonkurransen i OL stilte Norge med kun OL-debutanter. Maria Tviberg, Thea Stjernesund, Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan representerte Norge. De to sistnevnte deltok i sin første OL-konkurranse.

Reservene Mina Fürst Holtmann og Rasmus Windingstad får også medalje.

Mikaela Shiffrin, som har hatt et vanskelig OL og kjørt ut i tre renn, var på jakt etter en etterlengtet OL-medalje, men slik ble det ikke.

Tviberg tapte sin duell mot Paula Moltzan før Solheim utlignet i den tøffe duellen mot Tommy Ford.

Stjernesund fortsatte storformen i sin duell mot Shiffrin og knuste den amerikanske superstjernen. Stjernesund var i den blå løypa som viste seg å være raskere enn den røde. Dermed var det 2–1 til Norge før Haugan skulle i aksjon mot River Radamus.

Haugan, i rød løype, tapte mot Radamus da han kjørte ut, men amerikanerne tapte på tid, og de norske OL-debutantene kunne juble for bronse.

Hundredelsdrama

Norge startet dagen med å møte Polen i åttedelsfinalen. Der tapte Tviberg da hun kjørte ut i sin duell mot Maryna Gasienica-Daniel. 

Haugan vant deretter sin duell og utlignet da han fikk sine første sekunder i konkurranse i OL-sammenheng. Deretter økte Stjernesund til 2–1. Solheim kjørte ut, som ga 2–2 sammenlagt, men tiden til polakkene var nesten sekundet for dårlig til å gå videre.

I kvartfinalen var det navn som Alexis Pinturault og Tessa Worley Norge var opp mot. Stjernesund vant sin duell mot Worley før Haugan kjørte ut i duell mot Pinturault. Tviberg tapte klart mot Coralie Frasse Sombet, og Solheim klarte seg akkurat i den siste duellen og utlignet til 2–2. Med to små hundredeler tok Norge seg videre.Tapte på tid mot Østerrike

Mot Østerrike, det høyest rangerte laget før start, ble det tap i semifinalen mot blant andre Johannes Strolz og Katharina Liensberger som allerede har sikret seg edelt OL-metall tidligere i lekene. Stjernesund sørget for 1–0 før Østerrike utlignet til 1–1. Liensberger ga 2–1 til Østerrike mot Tviberg. Solheim vant sin duell mot Strolz, men tiden var ikke god nok.

Rasmus Windingstad og Mina Fürst Holtmann var reserver for Norge.

I tillegg til OL-bronsen i Pyeongchang for fire år siden vant Norge gull i VM i Cortina d'Ampezzo for fire år siden.

PS: Johannes Strolz ble en overraskende OL-konge i Yanqing etter å ha startet sesongen utenfor landslaget. I Kina vant han kombinasjonen, tok sølv i slalåm før han kronet det med nok et gull i lagkonkurransen.

Norges lag med Thea Stjernesund, Fabian Solheim, Timon Haugan og Maria Tviberg etter seieren i bronsefinalen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Norges lag med Thea Stjernesund, Fabian Solheim, Timon Haugan og Maria Tviberg etter seieren i bronsefinalen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Powered by Labrador CMS