Espen Andersen (t.v.) veksler med Jens Luraas Oftebro under lagkonkurransen i kombinert i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Espen Andersen (t.v.) veksler med Jens Luraas Oftebro under lagkonkurransen i kombinert i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

GULL-REKORDEN er tangert når kombinert-gutta vant lagkonkurransen. Norge kan bli historisk

Publisert

Espen Bjørnstad, Espen Andersen, Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak gikk inn til et suverent OL-gull i lagkonkurransen i kombinert. Dermed er gull-rekorden fra Pyeongchang tangert.

Kvartetten tok Norges 14. gull i Beijing-lekene. . Canada vant like mange i 2010, ingen har vunnet flere. Med et gull til er lille Norge historisk.

Bjørnstad, Andersen og Oftebro hadde gått et fantastisk løp fram til Graabaks sisteetappe. Han startet den med ti sekunders forsprang og var aldri i fare for å gi det fra seg.

Medaljen er Graabaks tredje i Beijing-lekene, mens Oftebro tok sin andre. Bjørnstads kunne feire sin første OL-medalje, mens både Graabak og Andersen var med da det norske laget tok sølv i 2018.

Det norske laget hadde et flott utgangspunkt etter hoppingen med 2.-plass og bare åtte sekunder opp til Østerrike. Der var det Andersen og Bjørnstad som leverte best for Norge, og de begge var sentrale også i langrennet.

I forkant av langrennet var kombinertsjef Ivar Stuan klar på at de skulle være taktisk smarte. Bjørnstad gikk først for Norge og leverte en flott etappe. Han vekslet sammen med Østerrike, Tyskland og Japan. De fire lagene var samlet også etter Andersens etappe.

Tyskland fikk imidlertid problemer da Eric Frenzel måtte gi noen sekunder på tredje etappe. Oftebro rykket mot slutten og skaffet Graabak ti sekunder forsprang.

Graabak økte forspranget i store deler av siste etappe og sikret norsk gull.

Powered by Labrador CMS