Marius Lindvik vant det første norske storbakkegullet i olympiske leker siden Toralf Engan vant i 1964. Matthias Schrader / AP / NTB
Marius Lindvik vant det første norske storbakkegullet i olympiske leker siden Toralf Engan vant i 1964. Matthias Schrader / AP / NTB

Marius Lindvik vant gull i storbakken etter to kjempehopp

Publisert

Marius Lindvik tok gullet i mennenes storbakke i OL. Det er det første norske storbakkegullet i olympiske leker siden Toralf Engan vant i 1964.

Lindvik hoppet 140 og 140,5 meter. Ryoyu Kobayashi ledet med 2,2 poeng etter første omgang, men klarte ikke å tukte Lindvik i finalen. 21-åringen vant med 3,3 poeng til gode på japaneren.

– Nå er jeg så full av adrenalin og glede at jeg klarer ikke å prate. Fy fader, dette var gøy, sa Lindvik til Discovery rett etter finalehoppet.

Han var 2,2 poeng bak Kobayashi etter første omgang.

– Han har tatt meg såpass mange ganger. Jeg skulle ikke dra i håndbrekket, men bare kjøre på. Det var helt sykt, sa Lindvik.En klasse for seg

Det var jevne og stort sett like vindforhold i hoppbakken i begge omgangr denne gangen, i motsetning til i normalbakken hvor vindforholdene varierte en del.

Kobayashi landet på 142 meter i sitt første hopp og ledet foran Lindvik, som var best i kvalifiseringen. Han fikk opp 140,5 meter i sitt første svev i OL-rennet.

Lindvik og Kobayashi var i en klasse for seg lørdag. Kalr Geiger fikk bronsen, slått av Lindvik med 14,8 poeng. Tyskeren hoppet seg opp fra 6.-plass etter første omgang.

Halvor Egner Granerud endte på 8.-plass etter hopp på 135 og 135,5 meter.Utslått

De to øvrige nordmennene kom ikke til finaleomgangen.

Daniel-André Tande landet på bare 128 meter etter å ha vist god hopping under trening. Han var 0,2 poeng unna å få hoppe finaleomgangen. Kongsberg-hopperen testet positivt for korona før OL, men kom seg til Beijing denne uken for å bli klar til rennet i storbakken.

Robert Johansson tok bronsen i for fire år siden, men 128,5 meter og 119,3 poeng holdt bare til 32.-plass, 1,1 poeng bak 30.-plassen.

Powered by Labrador CMS