Hytter bygges og selges mer enn før. 2021 var toppåret.
Hytter bygges og selges mer enn før. 2021 var toppåret.

Aldri blitt bygd flere fritidsboliger

Publisert

Det har aldri blitt bygd eller solgt flere fritidsboliger i Norge enn i 2021. Innlandet og Viken er fylkene som setter sitt preg på statistikkene.

Byggingen av fritidsboliger nådde nye høyder her i landet i fjor. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) ble det i fjor ble gitt 7454 byggetillatelser til nye hytter og fritidsleiligheter. Det er en oppgang på 54,3 prosent fra året før.

Tallene viser at Innlandet og Viken er fylkene hvor det blir gitt flest nye igangsettingstillatelser til fritidsboliger.

Ikke så rart at folk ønsker seg hytte når man ser dette.
Ikke så rart at folk ønsker seg hytte når man ser dette.

– I disse fylkene ligger det mange store skianlegg, hvor det stadig bygges nye, store leilighetskomplekser med fritidsleiligheter i tillegg til enkeltstående hytter, sier Magnus Espeland i SSB i en pressemelding.

Tallene viser også at hyttene stadig blir større: Gjennomsnittsarealet for fritidsboliger som har fått igangsettingstillatelse, har økt fra 95,4 kvadratmeter i 2010 til 103,1 kvadratmeter i 2021.

Agder er fylket hvor det er gitt byggetillatelse til de største fritidsboligene, med 114,3 kvadratmeter i gjennomsnitt i fjor. Nordland og Troms og Finnmark er klart lavest, med rundt 82,5 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS