Se på disse skoene. Dette er Karsten Warholms hemmelige våpen.
Se på disse skoene. Dette er Karsten Warholms hemmelige våpen.

Her er Karsten Warholms hemmelige våpen

Nå ble han Europamester igjen

Publisert Sist oppdatert

Karsten Warholms hemmelige våpen er skoene. Sammen med skoprodusenten Puma har Leif Olav Alnes og Karsten forsket seg frem til en helt ny sko. Legg merke til haken foran på skoen, formet som en slags krok. Det er en forlengelse av sålen som gjør at frasparket blir hardere og gir mer spenst. På Olympiastadion i Roma ble han  Europamester igjen med tiden 46.99. 

Karsten Warholm ble europamaster igjen på 400 meter hekk i Roma
Karsten Warholm ble europamaster igjen på 400 meter hekk i Roma

-Vi ønsker alltid å være i front på det vi driver med. Disse skoene er helt fantastiske, forteller Karsten. Sammenlignet med normale joggesko som oftest er oppbygget rundt hælen, har denne skoen motsatt oppbygning. Den er oppbygget rundt fremre del. (Se bildet.) Dette gir mye mer kraft i frasparket og derav også større fart.

Karsten var fornøyd med løpet. Det er tredje gangen han blir Europamester på 400 meter hekk.  Og i alle viktige løp er stabilisert under 47.00. Dagens løp var sogar mesterskapsekord.

-Det var rekorden jeg gikk etter - og den klarte jeg. Nå ser vi mot OL. Kanskje jeg løper i Monaco eller London før det, men ingenting er sikkert. NM prioriteres ikke dette året. Jeg er godt i rute. Før OL var siste løpet på 47.10. Kroppen responderer, jeg er frisk og skadefri. Med skikkelig opplading er jeg veldig positiv. Det skal løpes fort for å slå meg, sier Karsten.

Han forteller at treningsmengdene før EM har vært større og hardere enn før et OL, noe som er det store målet denne sesongen. Der skal ha forsvare gull-løpet og verdensrekordløpet fra Tokyo som endte på 45.94.

Powered by Labrador CMS