Bryr seg ikke om de store pengene

Gulljenta på halvmaraton, Karoline Bjerkeli Grøvdal i samtale med Jack Waitz som forteller at hun har en stor fremtid i gateløp og de store pengene.
Gulljenta på halvmaraton, Karoline Bjerkeli Grøvdal i samtale med Jack Waitz som forteller at hun har en stor fremtid i gateløp og de store pengene.

Ettertraktet i gateløp over hele verden

Karoline Bjerkeli Grøvdal tok suverent EM-gull på halvmaraton

Publisert Sist oppdatert

-Jeg liker å løpe variert. Jeg vet at mange av gateløpsarrangørene pluss Adidas, som er min skosponsor, gjerne vil at jeg skal løpe gateløp og for de store pengene. Men selv om jeg vant på asfalten her i dag, vil jeg fortsette å løpe på bane, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til e-tv.no. -New York Maraton vil ha henne, sier Jack Waitz.

For det er nettopp slik det er: de store pengene ligger i gateløp, ikke på bane. Kun verdensenere som Jacob Ingebrigtsen og Karsten Warholm kan hente de store pengene på bane. Ikke de nest beste. Karoline vant 10 km i New York tidligere i år. Sånt blir lagt merke til. Og i en amerikansk storby som har Grete Waitz og Ingrid Kristiansen på en virtuell pidestall, er det klart at ei ny norsk jente i verdenstoppen ønskes velkommen.

(Artikkel fortsetter under bildet)

PØopulær i media. Og Karoline er journalistenes yndling. Tar seg alltid tid til å snakke samt gi gode svar.
PØopulær i media. Og Karoline er journalistenes yndling. Tar seg alltid tid til å snakke samt gi gode svar.

-Jeg håper jo å se henne på maraton etterhvert. Tror hun kan løpe veldig fort på den distansen også. Det beviste jo denne halvmaratonen. Jeg har kjent Karoline helt siden hun var medlem i Vidar da hun flyttet til Oslo. Når hun er i form, sees det på hele jenta. Og nå er hun i form. Gull og sølv i EM er sterkt, sier Jack Waitz, enkemannen etter løperdronningen Grete Waitz. Karoline slettet Grete sin legendariske norgesrekord på 3000 meter under Bislett games for en drøy uke siden. Legende-rekorden var på 8.31.75. Karoline løp nesten fem sekunder raskere.

-Det blir ikke maraton enda, men det kommer. På bakgrunn av trening og denne konkurransen kan det bli moro. Men jeg har ikke bestemt meg når, sier Karoline som forteller dette om gull-løpet:

-Jeg løp jevnt hele tiden. Tre kilometer før mål merket jeg at konkurrentene ble slitne. Det var ikke sånn at jeg økte tempo, det var de andre som ikke klarte kjøret mitt. Den siste kilometeren føltes lang før jeg kom inn på stadion. Jeg begynte å bli sliten - og varmen begynte å kjennes, forteller gulljenta.

Karoline vant halvmaraton på 1:08:09. Hun smadret da mesterskapsrekorden, øvelsen har bare blitt arrangert en gang tidligere, og tok sin fjerde EM-medalje i et ordinært europamesterskap. Hun er mestvinnende norske kvinne i et europamesterskap i friidrett og med hennes åtte EM-medaljer. I terrengløp har hun nå hele tolv EM-medaljer på seniornivå.

Vidars Sondre Nordstad Moen ble beste nordmann på halvmaraton med en tolvteplass på 1:02:03. Skjalgs Zerei Kbrom Mezngi spydde flere ganger før start, men stilte opp for laget sin del og ble nummer 26, 2:29 bak gullet. BULs Weldu Negash Gebretsadik endte på en 44.plass med 1:05:54, mens Ull/Kisas Awet Kibrab brøt.

Powered by Labrador CMS